I have a dream!

Gastartikel van Het Moederfront.

‘I have a dream!’ riep Martin Luther King.

Het werden gevleugelde woorden.

Martin Luther King droomde van een wereld waarin iedereen gelijkwaardig was.

Dromen als verlangen naar een toekomst

Technisch gezien zijn dromen ‘een verzameling van beelden, geluiden, gedachten en gevoelens die iemand ervaart, als hij of zij slaapt.’ Maar dromen zijn veel meer dan dat. Dromen representeren verlangens. Een droom kan staan voor een ideaal. Maar om een droom te verwezenlijken is het niet genoeg er over te dromen! Er is actie en daadkracht voor nodig om een droom werkelijkheid te laten worden.

Grote en kleine dromen

Je hebt grote en kleine dromen. Een kleine droom is bijvoorbeeld de droom van een moeder van een gelukkig leven voor haar kind. Grote dromen reiken verder. Zoals de droom van Martin Luther King.

De droom van Het Moederfront

Op Het Moederfront dromen we van een maatschappij waarin fulltime zorgen en opvoeden gewaardeerd wordt. Waar een periode van fulltime moederen niet langer een gat in je cv is, maar een periode van waardevolle ervaringen. Een wereld waarin fulltime moederen niet minachtend gelijk gesteld wordt aan ‘thuis zitten’.

Een wereld waarin keuzevrijheid meer is dan kinderopvang zodat vrouwen buitenshuis kunnen werken. Een wereld waarin keuzevrijheid écht keuzevrijheid is, en je dus ook mag kiezen fulltime voor je kind(eren) te zorgen zonder dat je domheid en luiheid wordt verweten.

Een wereld waarin een fulltime moeder gewaardeerd wordt.

Iedere droom begint met een stem

Net als Martin Luther Kind dromen we van een wereld waarin alle mensen gelijkwaardig zijn.

Of ze nu fulltime of parttime buitenshuis werken of fulltime moederen.

Om die droom dichterbij te brengen zorgen we dat op Het Moederfront de stemmen van ouders die kiezen voor het kostwinnersgezin of het anderhalf verdienersmodel ook gehoord worden. We plaatsen interviews met vrouwen die kozen voor fulltime moederen, en we geven het laatste nieuws.

Want een droom begint met een stem. Een stem die roept: ‘I have a dream.’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.