Naaiatelier: de droom van Jeannine Verweij

naaiatelierIk heb een naaiatelier ‘Me and my Kid’s’ aan huis en ik heb een droom. Ik zou graag willen werken met een groep vrouwen, moeders met een grote afstand tot de arbeidsmarkt. Veel vrouwen die moeilijk werk kunnen vinden en thuis voor hun kinderen zorgen hebben eenzame gevoelens. Ik wil deze vrouwen graag samen brengen. Zij kunnen op vrijwillige basis, tegen onkostenvergoeding werken als naaister en andere vrouwen ontmoeten. Ik kan ook naailes geven.

Naaiatelier voor vrouwen

Voorlopig zullen zij vanuit huis werken, maar mijn droom is een naaiatelier op te zetten, waar we allemaal samen kunnen werken. Dan kunnen al die vrouwen ook hun kinderen meenemen. Het werk zal bestaan uit kleding en gordijnen maken en verstellen. De vergoeding die we daarvoor krijgen gebruiken we voor de huisvesting en gezamenlijke activiteiten. Totdat we deze ruimte kunnen huren zal ik vanuit ‘Me and my Kid’s’ elke week een koffieochtend organiseren voor deze groep vrouwen, zodat we elkaar wel ook echt kunnen ontmoeten en samen onze ervaringen kunnen delen.

Stichting opzetten

Opdrachtgevers heb ik al en natuurlijk ben ik altijd op zoek naar nog meer naai- en verstelwerk. Zodra ik een groep vrouwen heb kunnen bereiken, die enthousiast is over mijn idee en met mij mee wil werken, wil ik een stichting oprichten om deze activiteiten uit te kunnen breiden. We kunnen dan een ruimte huren waar ik dagelijks vrouwen met hun kinderen kan ontvangen. Met wat naaiwerk, onder het genot van een lekkere kop koffie en een gezellig gesprek met andere vrouwen. We kunnen de activiteiten later ook uitbreiden met creatieve workshops voor kinderen, volwassenen en ouderen. Zo brengen we meerdere doelgroepen met elkaar in contact. Mijn doel is deze vrouwen, vaak moeders met kleine kinderen uit hun isolement te halen.

Ik zoek opdrachtgevers & vrouwen rond Amersfoort

Wie kent moeders in de buurt van Leusden of Amersfoort, die daar interesse in zouden kunnen hebben? Of ken jij opdrachtgevers, die betaalde naai- of verstelwerkzaamheden aan ons zouden kunnen uitbesteden? Je kunt contact opnemen met Jeannine Verweij via email jeannineverweij@hotmail.com of bellen met Jeannine via 06-40073196.

Een reactie

 1. Gonnie Epskamp

  Hallo Jeannine,

  Ik heb op zoek naar een adres waar ik kleine opdrachten aan kan uit besteden.
  Op dit moment ben ik op zoek naar een atelier hier in de buurt en omdat ik zelf in leusden woon is het misschien leuk om eens met elkaar contact te leggen om te kijken of wij iets voor elkaar kunnen betekenen.
  Ik ben benieuwd naar jou plan en hoe je dit wilt uit gaan werken, misschien dat we onder het genot van een kopje koffie hier over kunnen praten.

  Met vriendelijke groet,
  Gonnie Epskamp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.