IKEA Foundation doneert speelgoed aan UNICEF voor ontwikkeling kinderen in nood

IKEA Foundation doneert speelgoed aan UNICEF voor ontwikkeling kinderen in nood

  • IKEA speelgoed geeft kinderen in extreme situaties de kans om te spelen en te leren
  • Producten worden verspreid onder 1.2 miljoen kinderen over de hele wereld
  • Van handpoppen en scharen, tot blokken en papier

De IKEA Foundation doneert IKEA speelgoed ter waarde van ruim 1.5 miljoen euro aan UNICEF. Dankzij de donatie kunnen kinderen in nood zich ontwikkelen door te spelen. De producten – van handpoppen en scharen, tot blokken en papier – komen terecht in 24.000 Early Childhood Development (ECD) kits die UNICEF uitdeelt in landen waar kinderen nauwelijks toegang hebben tot leermiddelen. De komende twee jaar worden de ECD kits verspreid onder naar schatting 1.2 miljoen kinderen over de hele wereld.

Wanneer jonge kinderen opgroeien in conflictsituaties of rampgebieden krijgen zij vaak niet de gelegenheid om kind te zijn. Met de ECD kits geeft UNICEF kinderen de kans om te spelen en leren onder extreme omstandigheden. Het speelgoed van IKEA – acht producten in totaal – is uitgezocht door onderwijsspecialisten van UNICEF en helpt kinderen bij het ontwikkelen van spraak, motorische vaardigheden en interactie met andere kinderen. De ECD kit bevat hand- en vingerpoppen, bouwblokken, een blokkenstoof, een bouwtoren, scharen, gekleurd papier en een rol tekenpapier.

Kritieke jaren
“Uit onderzoek blijkt dat de eerste jaren in het leven van een kind kritiek zijn voor de ontwikkeling van de hersenen. Dankzij de donatie van de IKEA Foundation kunnen kinderen in deze jaren verschillende vaardigheden ontwikkelen”, aldus Leila Pakkala, UNICEF Director Private Fundraising en Partnerships. “Alle IKEA producten zijn uitgekozen om de ontwikkeling van kinderen te stimuleren en bieden hoop en een gevoel van veiligheid in extreem moeilijke situaties.”

Meest kwetsbare kinderen
De IKEA Foundation is al meer dan 10 jaar een belangrijke partner van UNICEF. Beide partijen maken zich hard voor de rechten van het kind. Sinds 2001 heeft de IKEA Foundation meer dan 150 miljoen euro – in geld en in natura – gedoneerd en toegezegd aan UNICEF. Daarmee is de IKEA Foundation op dit moment de grootste zakelijke donateur van de kinderrechtenorganisatie. “Door de ECD kits te voorzien van IKEA speelgoed kunnen we UNICEF weer op een nieuwe manier helpen bij hun werk om de meest kwetsbare kinderen ter wereld te steunen”, zegt Per Heggenes, IKEA Foundation CEO. “De geselecteerde producten helpen daar waar de nood het hoogst is en brengen hopelijk een glimlach terug op de gezichten van deze kinderen.”

Kijk voor meer informatie over de IKEA Foundation op www.ikeafoundation.org.

Over de IKEA Foundation
De IKEA Foundation steunt projecten die kinderen betere kansen bieden en een wezenlijke verandering kunnen creëren. De Foundation werkt samen met sterke strategische partners en heeft een innovatieve aanpak om op grote schaal resultaten te kunnen realiseren. De IKEA Foundation richt zich op vier fundamentele aspecten in het leven van een kind: een thuis, een gezonde start, goed onderwijs en een duurzaam gezinsinkomen. Gefinancierde projecten komen naar schatting 100 miljoen kinderen ten goede. Voor meer informatie: www.ikeafoundation.org.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.