Relax en benut je intuïtie

door Janneke de Geus, BeBasic.nl.
relaxRelax! Vakantie prikkelt al je zintuigen. Je ziet meer, je hoort meer, je voelt meer, je proeft meer, je ruikt meer. Wanneer? Als je vakantie hebt. Of je nu de eerste vlucht pakt richting de Malediven of lekker twee weken doorbrengt in eigen land, een kenmerk van vakantie is dat je van de automatische piloot komt. Hierdoor benut je beter je zintuigen. Ook het zintuig dat we voor het gemak vaak achterwege laten omdat er minder grip op lijken te hebben; ons zesde zintuig.

We hebben allemaal een zesde zintuig!

Helder voelen, helder horen, helder weten. Het klinkt alsof het is weggelegd voor een kleine groep mensen die ‘anders’ zijn. Maar we hebben allemaal een zesde zintuig; onze intuïtie. De één ziet beelden, de ander heeft een sterk voorgevoel of weet intuïtief het antwoord. De ‘goede voelers’ onder ons zullen nu instemmend knikken.

Intuïtie gebruiken in je leven

Je intuïtie geeft je constant aanwijzingen over de belangrijke dingen in je leven. Advies met betrekking tot geld, liefde, gezondheid, spiritualiteit, werk en je eigen zaak. Jammer dat ons EGO er vaak zo snel bovenop zit en deze adviezen afdoet als onzin, dromerij en fantasie. Je gebruikt je zesde zintuig al. Nog voor je vriendin iets zegt, weet je wat ze gaat vertellen. Je komt een zaal binnen en de gastrouw fluistert je toe hoe de zaken ervoor staan. Intuïtief voel je in welke hoek van de zaal het lekker loopt en waar niet. Je denkt ineens sterk aan een vriend die je al langere tijd niet gesproken als er een app van hem binnenkomt.

Dromen realiseren

Bijzonder? Bijzonder mooi ja! En handig als je bezig bent om je droom te realiseren. Want met behulp van je zesde zintuig voel je intuïtief beter met welke mensen je kunt samenwerken, wat een slimme keuze is, ben je creatiever en inventiever. En ook een hele belangrijke… je voelt meer (zelf)vertrouwen dat het uiteindelijk goed komt. En je voelt dat beter als je ontspannen met situaties en keuzes omgaat. Dus relax!

Relax en ontwikkel je zesde zintuig

Hier een coole tip voor jou als je je intuïtie wilt verstevigen. Begin met het stellen van vragen. Het is praktisch om te beginnen met JA/NEE vragen. Ga ik met Eva samenwerken? Heb ik deze cursus echt nodig om nu verder te komen? Is deze investering in coaching voor mij verrijkend? Etc. Zorg ervoor dat je geen subjectieve dingen in je vraag stopt. Bijvoorbeeld: ‘Is deze collega leuk genoeg?’ Want wat is leuk, en leuk genoeg voor wie? En ten tweede zal deze collega heus wel ooit leuk zijn, maar dat bedoel jij niet! Stem je in plaats daarvan af op de kwaliteiten die je zoekt in een collega, baan, klus of klant en houd dit plaatje als het ware over het gevoel dat je bij iemand of iets krijgt heen.
Je zult een duidelijk JA of NEE ervaren. En als het neutraal is, kun je je afvragen of je dat wilt of niet. Verstevig je intuïtie. Je intuïtie is als een spier die je kunt trainen. Wees open en ontvankelijk. Creëer een relaxt gevoel. Dan werken je zintuigen, ook je zesde zintuig, beter!

Janneke is sinds 2006 erkend energetisch massagetherapeute en Mindset coach gespecialiseerd in het opheffen van beperkende overtuigingen en het richten en sturen van je energie. Het is regelmatig mogelijk om een GRATIS telefonisch 30 minuten gesprek te boeken als je wilt ervaren wat ze voor je zou kunnen betekenen. Meer informatie via info@bebasic.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.