Stichting Babyspullen zoekt bedrijfsruimte & opslagpunten

babyspullen

Met spoed gezocht: onderkomen & opslagpunten voor Stichting Babyspullen.

Stichting Babyspullen staat aan het einde van dit jaar op straat. Met de overname van hoofdsponsor City Box door Shurgard is een einde gekomen aan de samenwerking. De stichting moet de ruimte in Alkmaar waar momenteel haar sorteer- en distributiecentrum is gevestigd per januari leeg opleveren. Stichting Babyspullen is daarom dringend op zoek naar een nieuwe bedrijfsruimte, zodat het werk voor baby’s die in armoede geboren worden in Nederland kan doorgaan.

Babyspullen voor baby’s in Nederland

Oprichtster Marjolijn Hermus: ‘Afgelopen jaar hebben we als vrijwilligersorganisatie bijna 1.250 babystartpakketten verstrekt. Dit jaar zijn dat er meer dan 1.500. Met onze pakketten geven we deze kinderen, ondanks de financiële situatie van hun ouders, een goede start in het leven. We hebben als stichting eerder met tegenslagen te maken gekregen. We laten ons ook dit keer niet uit het veld slaan, daarvoor is dit werk te belangrijk!’.

Unieke aanpak

Dat het werk van de stichting hard nodig is, blijkt wel uit cijfers van de Kinderombudsman: in Nederland groeit één op de negen kinderen op in armoede. Ouders kunnen in die gevallen vaak niet voldoen aan de basisbehoeften voor hun pasgeboren baby: een warme deken, een kruik, verzorgingsspulletjes of voldoende kleertjes. Hermus: “Wij verstrekken de gratis pakketten uitsluitend op basis van een verwijzing van een hulpverleningsinstantie, zoals de Voedselbank of Jeugdzorg. Zo weten we zeker dat de pakketten terechtkomen bij de gezinnen die het écht nodig hebben. Dat maakt ons uniek in Nederland.”

Concrete vraag

Met het wegvallen de hoofdsponsor is niet alleen het grote, centrale sorteer- en distributiecentrum in Alkmaar weggevallen, maar ook het landelijke netwerk van opslagpunten. ‘We zijn zeer dringend op zoek naar nieuwe partners die Stichting Babyspullen een warm hart toedragen. Wij zijn ervan overtuigd dat we samen sterk staan tegen kinderarmoede’, besluit Hermus.

Over Stichting Babyspullen

1 op de 9 kinderen in Nederland groeit op in armoede, in grote steden is dat 1 op 4 kinderen. Jaarlijks gaat het om 20.000 baby’s  die in armoede geboren worden. Stichting Babyspullen helpt!
Stichting Babyspullen verzamelt nieuwe en gebruikte babyspullen, maakt daar babystartpakketten van en deelt die via diverse hulpverleningsinstanties gratis uit aan (aanstaande) ouders die het financieel moeilijk hebben. In 2014 zijn 1.240 pakketten door het hele land verspreid. In 2015 zullen dit naar verwachting ruim 1.500 pakketten zijn. Bij de stichting werken ongeveer 95 vrijwilligers. Kun jij helpen? Neem contact op!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.