Zorg goed voor jezelf, juist als je grote dromen hebt

Zorg goedOm grote dromen te verwezenlijken lijkt het vaak of we grote offers moeten brengen. Dat is helemaal niet altijd waar. Natuurlijk moet je prioriteiten stellen als je doelen wilt bereiken. En je energie de juiste kant op richten. Maar het grote succes komt pas als je leert loslaten en vertrouwen durft te hebben. Dan komt wat je droomde moeiteloos naar je toe. Dus zorg wgoed voor jezelf en durf los te laten wat je niet meer nodig hebt.

Wat houdt je tegen?

De belangrijkste obstakels tussen onszelf en onze ultieme dromen, zijn eigenlijk altijd de beperkende overtuigingen die we zelf met ons meedragen. “Ja, maar dat kan ik nooit bereiken, want ik heb geen tijd. Want ik moet toch werken en geld verdienen. Ik kan daar niet van leven. Want ik ben niet goed genoeg. Dat is niet voor mij weggelegd.” Oké, wát nu als dat allemaal níet waar is? Maar omdat je het zelf gelooft, ben je ernaar gaan leven. Heb je jouw eigen overtuigingen waar gemaakt. Dus stop daarmee. En nee, het is nooit te laat om alsnog je droom te leven. Ga ervoor.

Laat materialistisch denken los

En natuurlijk moet je er soms financieel een risico voor nemen, door bijvoorbeeld je baan op te zeggen. Maar hoeveel risico is dat als je werkelijk het leukste gaat doen wat je kunt verzinnen? En is een ‘vaste baan’ in deze tijd niet een schijnveiligheid? Kun je er ruimer en flexibeler naar kijken? Kun je iets zuiniger aan doen misschien? Wat kleiner wonen, wat langer met je kleding doen? Kijk ook eens of je kunt bezuinigen op je zorgverzekering. De meeste Nederlanders zijn uitgebreider verzekerd dan eigenlijk nodig is. Heb je echt een aanvullende verzekering nodig? Independer licht toe hoe het zit. Want vaak is deze aanvulling niet echt nodig. Het meeste wordt wel vergoed uit de basisverzekering. Meer hierover lees je op de website van Independer. Ook op andere vaste lasten als gas en licht en autokosten kun je vaak eenvoudig besparen. Alle bedragen die elke maand terug komen, zijn de moeite waard eens onder de loep te nemen voor goedkopere alternatieven.

Zorg goed voor jezelf

Als het geld geregeld is kun je in alle rust jouw droom waar maken. Materialistisch denken is ons met de paplepel ingegoten. Veel mensen hoorden dat als je hard genoeg werkt, je groot kunt wonen, een boot kunt kopen en een dure auto mag rijden. Maar wat heeft dat met geluk te maken? Heb jij jouw dromen waar gemaakt? Voel jij je vrij? En gelukkig? De één is wat zwaarder gehecht aan luxe en spullen dan de ander, maar iedereen kan leren daar losser van te komen. En te ontdekken waar het hart werkelijk om vraagt. Zorg goed voor jezelf en neem de ruimte om daar achter te komen. Zet daar vervolgens met volle aandacht en focus jouw energie achter, dan kun je er donder op zeggen dat het je lukt te bereiken waar jij van droomde. Maar overdrijf het nooit. Blijf goed voor jezelf zorgen en laat het Universum ook zijn werk doen. Moeiteloosheid is een kenmerk van het succes dat werkelijk bij jou hoort.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.