Boek: Een meisje als roopa

EEN MEISJE ALS ROOPA; Roelof van Laar schrijft het schokkende verhaal achter meisjeshandel

Twee miljoen kinderen werken gedwongen in de seksindustrie. Zij worden mishandeld, uitgehongerd en verkracht. Ook in Neder¬land komt kinderprostitutie voor. Lees nu het schokkende verhaal achter deze meisjeshandel in Een meisje als Roopa van Roelof van Laar. Met een voorwoord van Yolanthe Sneijder Cabau.

Van Laar zocht als directeur van stichting Stop Kindermis¬bruik (nu Free a Girl) over de hele wereld naar organisaties die kinderprostitutie effectief bestrijden. Hij heeft reizen ondernomen naar onder andere India, Thailand, Cambodja, Brazilië en Moldavië om te strijden tegen meisjeshandel en sekstoerisme. Tijdens deze reizen zag hij bordelen, bars en massagesalons waar misbruik plaatsvond en sprak hij tientallen meisjes die inmiddels gered waren. Daarnaast ontmoette hij inspirerende vrouwen en mannen die bewijsmateriaal verzamelden, invallen organiseerden en meisjes bevrijdden.

24 oktober is de dag van de Verenigde Naties
Roelof van Laar wil met dit boek een stem toevoegen aan een wereldwijd groeiende groep mensen die de internationale gemeenschap vraagt om de positie van meisjes zo snel mogelijk te verbeteren. Van Laar: ‘Meisjes krijgen nog altijd minder goede voeding, korter onderwijs, slechtere gezondheidszorg en minder liefde. De eenentwintigste eeuw moet de eeuw van de meisjesrechten en vrouwenrechten worden. Pas dan kunnen we echt spreken van vooruitgang.’

TITEL: EEN MEISJE ALS ROOPA
AUTEUR: ROELOF VAN LAAR
ISBN: 978 90 00 33273 1
OMVANG: 176 PAGINA’S
UITVOERING: PAPERBACK
ISBN E-BOOK: 978 90 00 33274 8

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.