Liedjes over dromen

Gastpost van Vlijtig Liesje van Huisvlijt.

Er zijn beste veel liedjes over dromen. Ook veel Nederlandstalige. Het eerste lied over dromen dat bij me opkomt is van Marco Borsato: ‘De meeste dromen zijn bedrog, maar als ik wakker wordt naast jou dan droom ik nog.’ En René Froger zingt weliswaar niet letterlijk over dromen in zijn liedje ‘Alles kan een mens gelukkig maken’ maar er spreekt zeker een droom uit. Een droom over ‘simpelweg gelukkig zijn’. Gelukkig zijn met minder, en niet steeds maar méér willen. En wat te denken van de Engelse Susan Boyle. Toen ze het podium opkwam bekeek de jury haar met nauwelijks verholen verveling. Maar toen deed ze haar mond open, en zong: ‘I dreamed a dream.’ En toen vielen op hun beurt de monden van de juryleden open in een mengeling van bewondering en verwondering.

Dromen zijn belangrijk. Ze zijn een belangrijke bron van motivatie voor mensen. De droom van een betere wereld, zorgt ervoor dat mensen in actie komen. Kijk maar eens naar de opbrengst van de actie voor Filipijnen. Maar liefst 25 miljoen werd er verzameld om de mensen daar te helpen. Daar werden dromen omgezet in daden. Maar ook dichtbij, in Nederland zelf, maken mensen dromen waar. Bijvoorbeeld door vrijwilligerswerk.

Ik vind het initiatief van Mamaboom prachtig. Omdat het dromen en daden dichterbij elkaar brengt. En als moeder vind ik het mooi dat de opbrengsten van Mamaboom naar Stichting Microkrediet voor Moeders gaan. ‘Wij lenen het geld voor de hengel in plaats van dat we de vis weggeven,’ las ik daar. Dat vind ik een prachtig uitgangspunt. Want door een stevige basis en fundament, veranderen dromen van luchtkastelen in stevige bouwwerken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.