Informatie en formatie

Vandaag zette ik weer een paar belangrijke stappen richting het oprichten van Stichting Mamaboom. Ik belde met een notaris, die me vertelde dat ik aan de slag kon met de statuten, waarvan hij al wat standaard materiaal klaar had liggen. Het is een invuloefening, dus het klinkt simpel. Best spannend om de dingen ‘ definitief ‘ op papier te gaan zetten. Ze zitten al zo lang in mijn hoofd. En dat voelde jarenlang zo veilig. Spannend dus, maar het geeft ook een energie die ik al lange tijd niet meer voelde. Volgens mij is dit heel gezond voor mij. Ik voel me opperst best de laatste dagen.

Ik belde ook al twee vriendinnen, die ik vragen wil voor het bestuur van de stichting. De een heeft 15 jaar in de ontwikkelingshulp gewerkt. De ander is de beste ‘ financiele’ vrouw die ik ken. Het lijkt me geweldig met deze prachtige vrouwen samen te gaan werken aan Mamaboom! Deze week heb ik al een afspraak met ze om verder te praten.

Langzaam krijgt het vorm..

Groetjes, Vivienne

4 reacties

 1. Jacqueline Janssen

  Hi Vivienne,

  Mooi initiatief, misschien kun je aansluiten of informatie krijgen bij een stichting die al heel lang – zeer professioneel – voor deze doelgroep ijvert, Stichting Yente.
  Beter samen meer bereiken, dan ieder voor zichzelf!

  Jacqueline

 2. Hoi Jacqueline,
  Dank je wel voor je reactie. Ik ken natuurlijk Yente al. Ik promoot de activiteiten van Yente al jaren via mijn sites http://www.mamas.nl en http://www.haareigenzaak.nl.

  De bedoeling van mijn actie is zeker niet om opnieuw het wiel uit te vinden. Ik wil alleen mijn droom verwezenlijken en dat is om mijn eigen talenten voor ontwikkelingssamenwerking in te zetten. Aangezien ik zelfs als vrijwilliger nooit bij een bestaande organisatie de kans kreeg te doen waar ik goed in ben, neem ik nu zelf initiatief. Het zal voorlopig alleen maar bestaande projecten ten goede komen!

  Werk jij bij Yente? Ik zou over een paar weken graag in gesprek willen over mogelijke aanknopingspunten.

  Hartelijke groeten,
  Vivienne Westerhoud
  Mamaboom

 3. Ha Vivienne,

  Leuk om over je nieuwe initiatief te lezen! Zelf ben ik sinds kort, vrijwilliger bij Oikocredit een microfinancier die samen werkt met partners ter plaatse en die als belangrijke visie heeft dat microcrediet naast economische verbetering, ook een sociaal rendement moet geven. Zij werken bijna alleen met vrouwelijke ondernemers. Ik weet niet precies hoe je je plannen vorm wil aan geven, maar wellicht kun je er iets meer!
  Heel veel succes!
  Reinate

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.