Maak je eigen Vision Board

Vision board maken

Vision board

Maak jij wel eens een collage van jouw droom of wens? Lekker plaatjes scheuren uit tijdschriften zonder er bij na te denken, puur op gevoel. Daarna de mooiste eruit halen en deze opplakken zodat je een weergave krijgt van wat je écht wilt op dit moment in je leven? Een collage of Vision Board zegt vaak meer dan 1000 woorden!

Laat jezelf zien met je visie

Ik maak ze al jaren. Ik gebruik ze elk jaar om mijn doelen voor dat jaar te visualiseren. Geef jouw vision board een prominente plek in je huis. En laat het toe dat ook anderen het zien. Ook al kan het heel persoonlijk zijn. Je mag er eerlijk voor uitkomen wat jouw dromen zijn. En welke doelen jij je stelt om die dromen waarheid te maken. Je kunt er anderen mee inspireren. Het is spannend want een Vision Board:

… dat ben jij
… dat is je pure potentie
… je 2.0 stand
… jouw grotere IK
… je wezenlijke verlangens

Jezelf toestemming geven

Mijn ‘pure potentie’ tentoonstellen was uitdagend, het voelde alsof ik naakt door een volle kamer liep. Totdat ik besefte dat ik hiermee mezelf in de weg zat. Hoe kon ik nou mijn wensen en dromen realiseren als ze achter in de kast stonden? Schaamde ik me voor mijn wensen? Mocht het wel? Kon ik het wel? Dat besef zorgde voor een keerpunt. De kastdeur ging wagenwijd open. Jouw verlangens moeten ‘out in the open’. Alleen daar worden ze echt.

Geef voorrang aan je droom

Als je iets wilt verwezenlijken dan moet het de juiste plaats krijgen; in je prioriteiten, in je hoofd, in je handelen en je huis. Maak daarom een Vision Board en geef het een prominente plek. Dat hoeft niet direct op het aanrecht. Je kunt ook kiezen voor een mini-versie in je portemonnee of een versie als screensaver.

De wet van aantrekking

De beelden van jouw Vision Board zijn direct en helder. Ze laten zien wat je écht wilt en richten je aandacht en energie tot een krachtige bundel. Hierdoor word je minder afgeleid en neem je eerder stappen richting je doel. Daarnaast kan de Wet van Aantrekking zijn werk gaan doen. Heb je eenmaal een heldere focus en de juiste energie, dan komen er meer mensen op je pad en zie je mogelijkheden die er voorheen niet leken te zijn. Als jij stappen blijft nemen, helpt het Universum jou een handje.

Gouden tip: Maak je Vision Board extra krachtig door een foto van jezelf toe te voegen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.