Maak je eigen Vision Board

door Janneke de Geus, bebasic.nl.

Vision board maken

Vision boardMaak jij wel eens een collage van jouw droom of wens? Lekker plaatjes scheuren uit tijdschriften zonder er bij na te denken, puur op gevoel. Daarna de mooiste eruit halen en deze opplakken zodat je een weergave krijgt van wat je écht wilt op dit moment in je leven? Een collage of Vision Board zegt vaak meer dan 1000 woorden!

Laat jezelf zien met je visie

Ik maak ze al jaren. Ik heb ze gebruikt om ons huis te vinden, mijn boek te schrijven en geweldige mensen te ontmoeten. Toch kreeg het Vision Board aanvankelijk een plekje achter in mijn kledingkast, naast tassen en gympen. Ik voelde schroom om hem neer te zetten. Niet zo gek als je bedenkt dat jouw knip en plakwerk een inkijkje geeft in de diepte.

Want een Vision Board:

… dat ben jij
… dat is je pure potentie
… je 2.0 stand
… je grotere IK
… je wezenlijke verlangens

Jezelf toestemming geven

Mijn ‘pure potentie’ tentoonstellen was uitdagend, het voelde alsof ik naakt door een volle kamer liep. Totdat ik besefte dat ik hiermee mezelf in de weg zat. Hoe kon ik nou mijn wensen en dromen realiseren als ze achter in de kast stonden? Schaamde ik me voor mijn wensen? Mocht het wel? Kon ik het wel? Dat besef zorgde voor een keerpunt. De kastdeur ging wagenwijd open. Jouw verlangens moeten ‘out in the open’. Alleen daar worden ze echt.

Geef voorrang aan je droom

Als je iets wilt verwezenlijken dan moet het de juiste plaats krijgen; in je prioriteiten, in je hoofd, in je handelen en je huis. Maak daarom een Vision Board en geef het een prominente plek. Dat hoeft niet direct op het aanrecht (zoals bij mij thuis). Je kunt ook kiezen voor een mini-versie in je portemonnee of een versie als screensaver.

De wet van aantrekking

De beelden van jouw Vision Board zijn direct en helder. Ze laten zien wat je écht wilt en richten je aandacht en energie tot een krachtige bundel. Hierdoor word je minder afgeleid en neem je eerder stappen richting je doel.  Daarnaast kan de Wet van Aantrekking zijn werk gaan doen. Heb je eenmaal een heldere focus en de juiste energie, dan komen er meer mensen op je pad en zie je mogelijkheden die er voorheen niet leken te zijn. Als jij stappen blijft nemen, helpt het Universum een handje.

Een mooie dag,

Janneke

Gouden tip: Maak je Vision Board extra krachtig door een foto van jezelf toe te voegen.

Ieder kwartaal geeft Janneke de workshop ‘Maak je eigen Vision Board’. De eerstvolgende workshop is op 19 mei in Barendrecht. Wil je op de hoogte gehouden worden van de workshops of Janneke uitnodigen voor een workshop bij jou thuis? Stuur dan een mail naar info@bebasic.nl en vraag naar de mogelijkheden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.