Je droomhuis inrichten? Tips!

Droomhuis inrichten

Je hebt jouw droomhuis gevonden en bent toe aan het inrichten. Welke kleuren ga je gebruiken? Welke meubels wil je erin zetten? Welke stijl kies je en hoe moet de keuken eruit komen te zien? Het zijn zoveel keuzes, dat het overweldigend kan zijn in het begin. Begin daarom rustig. Neem de tijd en maak een plan. Het interieur mag ook langzaam groeien naar jouw droombeeld. Je droomhuis inrichten? Een paar tips om mee te starten!

Je droomhuis inrichten? Maak een moodboard!

Misschien heb je al een plan of een beeld van jouw droomhuis. Leg dat eens vast op een moodboard. Verzamel afbeeldingen van meubels die je graag zou willen hebben in je huis. En combineer deze met de spullen die je al hebt. Aangenomen dat je die zou willen houden. Combineer deze afbeeldingen met kleuren, die er goed bij passen. Zodat het een mooi geheel is. Het makkelijkste is een witte basis voor muren, gordijnen en vloeren. Daar past alles bij. Maar als je van kleur houdt, moet je die kleuren mooi bij elkaar laten passen. Neem daar de tijd voor, zodat je een duidelijk beeld hebt van hoe het eruit moet komen te zien.

Ga op zoek naar mooie meubels

Je eigen huis inrichten
Een witte basis voor je interieur is een makkelijke manier om rust te creëren in je huis

Ben je op zoek naar een nieuwe bank, een comfortabele fauteuil of stoere tafel? Dan ben je bijvoorbeeld bij UrbanSofa aan het juiste adres. Ieder meubel wordt persoonlijk voor jou gemaakt. Zo is ieder meubelstuk uniek. Daarnaast produceren zij ook met aandacht voor mens en milieu. Zoek online voor inspiratie bij meerdere aanbieders. Maak een combinatie van kleuren, waar jij blij van wordt. En laat eventueel ook andere meubels op maat maken. Lukt dat financieel niet allemaal tegelijk? Kijk dan ook eens bij de kringloop of op marktplaats. Misschien vind je meubels, die je alleen maar hoeft op te knappen. Maak in elk geval een praktisch en een financieel stappenplan en voer dat uit.


LEES OOK: Een duurzaam droomhuis
EN Energie besparen in de badkamer doe je zo!


Bepaal de stijlen en kleuren voor elke ruimte

Bepaal voor elke ruimte de stijl en de kleuren die je erin wilt toepassen. Probeer niet alles in één keer te doen. Laat het huis langzaam om je heen groeien. Soms moet je wat meer tijd ergens doorbrengen om te weten hoe het licht valt in verschillende seizoenen. Wat het uitzicht is en wat het belangrijkste doel van een ruimte wordt. Wil je er werken? Dan is goed veel licht belangrijk. Probeer zoveel mogelijk gebruik te maken van natuurlijke lichtinval. Dat geeft je minder moeite met het kiezen van verlichting.

Kies voor elke ruimte het belangrijkste doel

Een slaapkamer om van te dromen

Zodra je het doel voor elke ruimte hebt bepaald, kun je gaan kiezen welke inrichting daarbij past. In de slaapkamer is de kleur groen bijvoorbeeld heel goed voor een rustgevende sfeer. De woonkamer mag gezellig zijn met veel ruimte voor zitten en ontspannen. De eettafel mag zo groot als dat deze passend is voor de ruimte. Want aan de eettafel gebeurt zoveel. Je kunt er werken, spelletjes doen en samen eten. Maar ook knutselen en lezen. En heb je al een hoekje of een kamer gereserveerd om te dromen en mediteren? Droom je huis voor je ogen, voordat je aan de slag gaat. En zorg dat je het er samen over eens bent hoe het worden mag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.