Succes vieren met kaart of cadeautje

Succes vieren

Stel, je probeert jouw ultieme droom te bereiken. Je zet je er dagelijks voor in en richt elke dag jouw energie en aandacht op het eindresultaat. Dat is hartstikke goed. Misschien doe je dat alleen of met een heel team. Je komt daardoor waarschijnlijk elke dag een stapje richting het gewenste eindresultaat. Maar vergeet je niet iets? Vier jij je successen wel? Jullie gezamenlijke successen? Niet alleen het eindresultaat is het vieren waard. De stappen en mijlpalen die je tussentijds maakt zijn net zo belangrijk om te vieren. Het helpt je zelfs om eerder je doel te bereiken!

Succes vieren geeft een positieve boost

Door ook kleine successen te vieren op weg naar een groter doel, help je jouw doel eerder bereiken. Hoe werkt dat dan? Vieren is te vergelijken met ‘dankbaarheid’ en dankbaar zijn voor iets dat je al hebt, geeft een gevoel van vertrouwen. Je hebt de mijlpaal bereikt en slaat als het ware een paal in de grond, een vlag op de kaart: dat neemt niemand je meer af. Dat is bereikt en van daaruit kun je verder bouwen. Succes vieren geeft vertrouwen in de weg. Vertrouwen dat elke volgende stap, die nodig is om jouw droom te bereiken, ook gezet zal kunnen worden.

Positief effect van succes vieren

Succes vieren geeft je de moed en het vertrouwen om door te gaan. En er is niets zo effectief in jouw streven naar succes als het hebben van vertrouwen. Dat straal je uit, dat beïnvloedt jouw keuzes, jouw gehele communicatie. Het helpt je succesvol te blijven, het brengt je in ‘flow’. En door het samen met je team te vieren, komt iedereen in diezelfde flow. Doen dus!

Hoe vier jij jouw succes?

Kaartwereld

Ik ben wel benieuwd hoe anderen hun succes vieren. Mijn dromen en doelen liggen deels binnen mijn eigen bedrijf. En omdat ik alleen werk, vier ik mijn successen meestal met vriendinnen. Dan bestel ik een fles met bubbels en drinken we in de stad een glas (of twee), terwijl ik uit de doeken doe wat ik bereikt heb. Daarna gaan we dansen en lachen tot het licht wordt.

En bij kleine successen bestel ik soms een bos bloemen voor mijzelf. Soms heb ik een succes te danken aan een samenwerking en verstuur ik een mooie kaart met bloemen via boeketcadeau.nl. Zij versturen ook kleine cadeautjes, zoals een lekkere fles wijn. De service is goed en je kunt bij alles wat je verstuurt een persoonlijke boodschap toevoegen. Ook voor jezelf. Want je kunt ook jezelf inspireren en nieuwe moed geven, door de juiste woorden. En door stil te staan bij wat er allemaal al goed gaat.

De voordelen van succes vieren

Werk je met collega’s in je eigen bedrijf? Of ben je teamleider en werken er meerdere mensen mee aan het succes? De voordelen van successen vieren zijn legio. Het zorgt voor:

  • Een grotere betrokkenheid bij het behalen van de doelen
  • Sterke motivatie om lekker door te pakken
  • Het verhoogt de productiviteit, omdat je positieve energie meegeeft
  • Er is meer werkplezier, omdat mensen zich gewaardeerd voelen
  • Iedereen krijgt meer zelfvertrouwen, wat de juiste voedingsbodem is voor nieuwe successen

Andere voorbeelden om successen te vieren

Om successen te vieren, hoef je niet altijd een groot feest te organiseren of met cadeaus te smijten. Het contact en stilstaan bij wat er bereikt is, mag soms ook voldoende zijn. Eigenlijk mag je daar elke dag bij stilstaan om een positieve vibe te houden binnen de groep waarmee je werkt. Ik geef je enkele voorbeelden.

Trakteren met lekkers

Werk je weer op kantoor en is er een mooi succes te vieren? Trakteren is altijd leuk. Houd wel rekening met dieetwensen van je medewerkers. Sommigen willen niet teveel suiker of vet. Als je rekening houdt met iedereen, heb je het grootste effect.

High Fives met elkaar

Bij kleine successen is een eenvoudige high five heel effectief. Het moet wel bij je passen, maar als de sfeer ernaar is op kantoor, kun je elkaar heel goed scherp en positief houden door regelmatig een high five uit te delen. Het geeft een aanstekelijke energie en het is een heel laagdrempelige manier om een succes te markeren.

Champagne en nojito’s

Champagne en nojito's om te vieren

Een feestelijke toast op een succes is een evergreen, die altijd een fijne energie brengt. Als er tenminste niemand echt dronken wordt. Omdat er steeds meer mensen alcoholvrij door het leven gaan, is het belangrijk om ook aan hen te denken! Schenk naast de Champagne een lekkere mocktail zonder alcohol in de vorm van een nojito, de alcoholvrije variant van mojito. Een lekker drankje samen drinken, geeft echt een feestelijk gevoel.

Complimenten geven

De meest waardevolle manier om je tevredenheid en waardering uit te spreken over anderen is complimenten geven. En het is ook nog eens helemaal gratis. Laat je teamleden daaraan bijdragen. Doe af en toe een rondje, waarin iedereen aan de persoon rechts van haar een compliment geeft. Of maak een doos of pot waarin iedereen gedurende een week of maand alle complimenten op een briefje schrijft. Dat kan ook anoniem. Neem een speciaal moment, waarop je dit met de groep deelt.

Spreek af dat iedereen voor iedereen een compliment opschrijft over werkhouding, energie, hulpvaardigheid of andere dingen die belangrijk zijn op de werkvloer. Je team betrekken in belangrijk. Want zelf zie je misschien niet alles. Je komt er dan ook achter wat voor anderen belangrijk is om het werk op een positieve manier te kunnen doen.

Zeg dank je wel

Veel dingen op de werkvloer lijken vanzelfsprekend. Een dankbare houding tussen collega’s onderling, kan een hele positieve sfeer geven. Oefen elkaar daarin door elke dag een moment te nemen om elkaar te bedanken. En geef zelf het goede voorbeeld. Dan wordt het een gewoonte, waar iedereen wel bij vaart!

Communiceren over succes

communiceren over succes

Successen vieren hoeft niet alleen binnen je eigen team of bedrijf te blijven. Laat de rest van de organisatie of de rest van de wereld ook zien welke toegevoegde waarde jullie hebben geleverd. Maak het kenbaar binnen de organisatie door een nieuwsbrief of via intranet. Deel het met klanten via een e-mail of zet het op internet. Op social media kun je veel delen over behaalde successen. Zo krijgen buitenstaanders een blik op jouw inzet en de inzet van jouw team. Als je een grotere doorbraak hebt, kun je ook een persbericht sturen. Zorg dat het aansluit bij het nieuws of een behoefte vervult van een grote groep mensen. En kies de media aan wie je het bericht stuurt zorgvuldig uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.