Yoga met kinderen, waar let je op?

yoga met kinderen

Yoga met kinderen is ontzettend leuk! En als jonge moeder is het soms moeilijk om tijd vrij te maken voor jezelf. Even rustig op je yogamat, dat komt er misschien niet elke dag van. De dagen zijn lang en druk. Maar met kleine kinderen in huis, ben je toch al met die koters bezig. Waarom niet gelijk je yoga oefeningen samen doen? Kinderen zijn super lenig en doen het al snel beter dan jij. Dat is extra leuk en stimuleert hen om goed mee te doen. Ik zou wel lekkere warme en zachte vloerkleden op verschillende plekken in huis plaatsen. Dan kun je op elk moment in een yoga houding duiken met je kids. Superleuk en hartstikke gezond!

Yoga met kinderen

Als je yoga met kinderen doet, dan gaat dat iets anders dan met volwassenen. Het is leuk en stimulerend voor je kind als je er beelden bij laat zien en verhalen bij vertelt. Zo zijn er divers sets van yoga kaarten voor kinderen, waar jij je inspiratie uit kunt halen. Yoga met kinderen is leuk, maar je moet je er wel even in verdiepen. Want jonge kinderen hebben meer fantasie en verhalen nodig om op gang te komen. Zij hebben andere motivaties dan wij volwassenen. Kunnen ze een pose nadoen, die lijkt op hun lievelingsdier? Dan raken ze vanzelf enthousiast!

Yoga op een comfortabele ondergrond

Het voordeel van vloerkleden in het hele huis, is dat je elk moment in een yoga houding kunt duiken. Tenzij je kindje allergisch is, dan kun je beter geen vloerbedekking of vloerkleden nemen. Dan kies je gewoon voor een eigen yogamat voor je kindje op de houten vloer. De voordelen van een zachte ondergrond zoals een vloerkleed zijn logisch:

Lekker warm en zacht

Zeker als je met je kindje yoga oefeningen gaat doen, is het belangrijk dat het niet te koud is voor haar of hem. Kinderen koelen sneller af dan volwassenen. Zelfs als ze in beweging zijn. Kijk ook goed of het niet tocht in de ruimte waar je op de vloer oefeningen gaat doen. Ook op blote voeten moet het warm en comfortabel aanvoelen.

Dempt geluid

Een andere belangrijke reden om een vloerkleed te gebruiken om op te spelen met je kind, is het verminderen van eventueel geluid wat door de plafonds en vloeren heen klinkt. Dit probleem speelt vooral in appartementencomplexen en oude huizen. Maar ook genoeg jaren 70 woningen zijn gehorig via de muren. Die demping van een vloerkleed kun je met kleine kinderen dan sowieso goed gebruiken. Het zorgt voor een extra laag die de geluidstrillingen opneemt en  het geluid dempt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.