3 leuke tips voor tijdens een fietsvakantie

Steeds meer mensen kiezen voor een binnenlandse vakantie. De fietsvakanties zijn ook razend populair, vooral het zuiden en oosten is erg trek in als fietsbestemming. Voor een fietsvakantie hoef je niet te beschikken over een super de luxe fiets. Een goedkope omafiets, van bijvoorbeeld Fietsenopfietsen.nl, is ook geschikt. Ben je ooit wel eens op een fietsvakantie geweest of ben je dit aan het overwegen? Lees onderstaande drie tips voor locaties en laat ons weten wat je ervan vindt.

Valkenburg

Valkenburg vind je in het meest zuidelijkste puntje van Limburg. Het staat bekend om zijn heerlijke restaurants en prachtige bouwwerken. Een bezoek aan de omgeving van Valkenburg is heerlijk als je op zoek bent naar cultuur en ontspanning. Geniet van de rustieke omgeving en de prachtige uitzichten. Vergeet vooral niet de Mergelgrotten te bezoeken, deze zijn niet alleen in de zomer maar ook in de winter de moeite waard om te bezoeken.

Nationaal park de Hoge Veluwe

Midden in provincie Gelderland vind je het nationale park de Hoge Veluwe. Hier tref je een indrukwekkende flora en fauna. Je komt hier een mengelmoes aan loof-, naald- en gemengde bossen tegen maar ook een diversiteit aan verschillende dieren. Wellicht kom je wel een edelhert tegen?

Maastricht

Naast Valkenburg is Maastricht ook echt een aanrader. Liefhebbers van de Bourgondische keuken kunnen hier heerlijk vertoeven. Voor de fervent fietsliefhebber zijn er hier tal van kerken, bruggen en andere bouwwerken. Geniet tussendoor van de heerlijke dranken en spijzen. Kortom, het is heerlijk vertoeven in Maastricht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.