Duurzame mamas fietsen voor duurzame wereld

Dromen van een duurzame wereld

Duurzame mamasWe zijn druk en rennen van hot naar her. Zeker nu de scholen weer begonnen zijn en kinderen weer mogen trainen bij de sportclub. Misschien doe je alles met de auto, gewoon omdat het tijd scheelt. Maar er zijn steeds meer mensen die dromen van een duurzame wereld. En daar horen korte ritjes in de auto nu echt niet meer bij. Wat is het alternatief? Afgepeigerd aan het einde van de dag na alle fietstochten op de bank hangen en erachter komen dat het voor jou niet haalbaar is? Of kies je voor elektrisch fietsen?

De ratrace vraagt om snelheid

De ochtend begint en de race tegen de klok kan beginnen; eerst rij je naar school om de kinderen op tijd naar school te brengen, daarna race je snel terug naar huis omdat je je laptop vergeten bent, je pikt hem gauw op en gaat vervolgens als een speer gelijk door naar je werk. Na je werk rij je nog even langs de supermarkt om wat boodschappen te halen voor het avondeten voordat je de kinderen ophaalt van de opvang.

Als je gelukt hebt kun je de kids ook nog brengen en ophalen van voetbaltraining. Iedere ouder zal zich hierin herkennen; het leven van een vader en moeder bestaat uit veel rennen en vliegen. De auto is een makkelijk vervoermiddel om alle kinderen en boodschappen in te vervoeren alleen zorgt al dat rennen en vliegen met de auto voor veel Co2 uitstoot. Dat draagt bij aan de opwarming van de aarde en daarmee ook aan de klimaatverandering. Terwijl jij juist het beste wilt voor je kind. En een duurzame wereld hoort daar bij.
———————————–
LEES OOK: Mijn CO2 footprint verkleinen? Waarom zou ik dat doen?
EN Duurzaam leven? 3 belangrijke tips!
———————————–

Duurzame mobiliteit steeds populairder!

Duurzame wereld
Een duurzame wereld begint met de kleine aanpassingen, die iedereen kan maken.

Gelukkig zijn er alternatieven om je vertrouwde benzine of diesel auto in te ruilen voor een milieuvriendelijker alternatief. Er wordt bijvoorbeeld steeds meer gebruik gemaakt de elektrische auto. Ook de fiets is een veelvuldig gebruikt alternatief. Maar toegegeven; fietsen met een kind achterop, een werktas en een boodschappen tas aan je stuur en ook nog eens een beetje charmant aankomen op plaats van bestemming is niet ideaal. En het kan veel energie van je kosten als je elke dag álles met de fiets moet doen. Steeds meer vrouwen ruilen hun fiets dan ook in voor een elektrische mamafiets die het trappen van A naar B gemakkelijker maakt. Zodat zij de auto kunnen laten staan voor de dagelijkse routine.

De elektrische fiets, de oplossing?

Een e-bike speciaal bedoeld om het leven van mensen iets gemakkelijker te maken, dat klinkt als muziek in de oren. Neem nu de mamafiets. De e-bike heeft alle features die een gewone mamafiets kenmerken maar heeft daarnaast nog één groot voordeel: trapondersteuning. De trapondersteuning zorgt ervoor dat jij zonder problemen alle afstanden kunt afleggen. Daarnaast ben je ook geen onderdeel meer van lange vervuilende files en bespaar je tijd. Tijd die je heel goed kunt gebruiken in je drukke bestaan.

Kortom, een elektrische fiets is dus een uitkomst als je je Co2 footprint wil verkleinen maar toch snel en comfortabel met je kids van A naar B wil komen. Je geeft het goede voorbeeld aan je kids en draagt op deze manier ook nog eens een steentje bij aan een duurzame wereld.

Wil je meer tips over duurzaamheid? Kijk ook eens op mijn website voor duurzame producten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.