Dromen genoeg, maar niet kunnen kiezen?

dromen genoegMaak jij je dromen waar? Ik vind dat nog wel eens lastig. Niet omdat ik nog geen dromen in vervulling heb laten gaan, maar vooral omdat ik zoveel dromen heb. Wat zou het fijn zijn een droom te hebben, daarvoor te gaan en dan nog lang en gelukkig te leven. Als ik mensen dat zie doen, word ik onrustig. Want mijn droom is niet eenvoudig. Ik wilde schrijvend mijn geld verdienen en dat doe ik nu. Maar ik wil ook actrice zijn, modeontwerper, fotografe en zangeres. En eigenlijk wil ik ook dansen, kunst maken en yogales geven. Dromen genoeg. Soms word ik er moe van. Gewoon omdat ik niet kiezen kan. Het gevaar is dat je dan vastloopt en niets meer doet. Omdat je hoofd teveel ideeën heeft. En je hart alle kanten uit wil. Heb jij dat ook weleens? Of ben ik niet helemaal goed bij mijn hoofd?

Dromen genoeg om te visualiseren

Als kind wilde ik modeontwerper worden en zangeres en ik schreef verhalen en gedichten. Als ik nu de leuke kinderkleding merken als bijvoorbeeld O’chill, NOeser en Maxomorra bekijk, dan kan ik daarvan kwijlen. Gewoon omdat het me geweldig lijkt zoiets te ontwerpen en dan van natuurlijke materialen en op eerlijke wijze dat te laten produceren. Ik zou dan reizen, inspiratie opdoen. Stoffen ontwerpen en samenwerken met ateliers in warme landen. Dat zie ik voor me. En ik zie mezelf dan in de avonden op een podium zingen. Actrice wilde ik ook worden en ik volgde zelfs lessen bij Kemna Casting. Werd ook gecast voor wat commercials en verdiende daar geld mee. Ik maakte voor meerdere mensen foto’s van hun gezin, omdat zij vonden dat ik dat goed kon. En steeds denk ik dan dat ik dat moet gaan ‘doen’. Mijn geld ermee wil verdienen. Maar ik mis focus. Ik wil te veel en word vaak te moe. En dan loop ik vast.

Even pas op de plaats voor focus

Begin dit jaar deed ik van alles. Ik werkte te hard en was de focus volledig kwijt. Ik schreef wel veel en dat voelde goed. Maar ik deed ook veel andere dingen omdat ik daar geld mee kon verdienen en ik ervoor gevraagd werd. Ik zei geen ‘nee’ tegen dingen waar ik nooit van droomde. Dat brak me op. Ik heb toen heel hard op de rem getrapt. Gewoon omdat het moest. Mijn lijf wilde niet verder. En eigenlijk was ik daar blij mee, want ik voelde wel dat ik mijn eigen pad niet meer liep. Ik zakte in een diepe depressie, maar kwam daar vrij snel weer uit doordat ik elke dag begon met yoga, meditatie en het zingen van mijn lievelingsliedjes. Met yoga en meditatie kan ik ruimte maken. Om helder te krijgen wat belangrijk is voor mij. Ik kom dichter bij mezelf en waardeer mijzelf en mijn talenten meer dan voorheen. Ik visualiseer een leven waarin al mijn dromen samen kunnen komen. Maar voor nu zijn dat er teveel. Dus ik focus en maak keuzes. Schrijven blijf ik doen. Dat kan overal ter wereld. En zingen ook. En ik ga regelmatig dansen in de stad, want dromen mogen ook hobby’s zijn.

Kiezen en tevreden zijn

Om me verder te verdiepen in mijn eigen dromen, doe ik een yoga opleiding. Het brengt me dichter bij mijn lijf en dichter bij mijn ziel. Dat voelt goed. Elke dag vallen nu puzzelstukjes op de juiste plaats. Voel ik me completer. En droom ik vrolijk voort. Maar ze kunnen niet allemaal vandaag uitkomen. En dat hoeft ook niet. Ik merk dat ik meer tevredenheid kan voelen en dankbaarheid. En dat blijkt op zich al veel geluk te brengen. En ook al ben ik halverwege met mijn leven, het stemt mij positief dat er nog dromen genoeg zijn voor de toekomst. En dat ik nu ’s ochtends met plezier opsta om een mooi deel van die dromen al te leven. Elke dag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.