Droomvakantie met de kinderen? Travel light!

droomvakantieOp vakantie gaan met kinderen geeft meestal veel werk. De meeste mensen nemen zoveel mee dat de voorbereiding een halve verhuizing lijkt te zijn. Kies in plaats daarvan eens voor een luchtig opgeruimde en eenvoudige manier van reizen. Al je spullen heb je thuis ook al om je heen.

Met weinig spullen op reis heb je een andere beleving. Je voelt je vrijer en kunt gemakkelijker het avontuur tegemoet. Wil je meer avontuur? Een droomvakantie? Travel light!

Neem minder spullen mee op je droomvakantie

Als je gaat vliegen naar je vakantiebestemming, probeer dan alleen met handbagage te reizen. Je kunt geen grote flessen vloeistof meenemen, maar shampoo en douchegel kun je over de hele wereld kopen. En ga je met de auto? Prop die dan ook niet helemaal vol.

Neem alleen mee wat je echt nodig hebt. Het zal jou en je gezin een groter gevoel van vrijheid geven. Geniet van de nieuwe omgeving en kijk je ogen uit. En is er tijd om je te vervelen? Geweldig! Want dat is de tijd om samen weg te dromen. In een extra dutje wiegend in een hangmat of praten over fantasiefiguren in de wolken of de bomen.

Neem functionele kleding mee

Ga je naar een warm land? Dan is ‘travelling light’ heel gemakkelijk. Neem alleen dunne luchtige kleding mee, die gemakkelijk droogt. Vergeet niet dat het in een vliegtuig behoorlijk fris kan zijn, dus één trui is wel handig om aan te trekken voor vertrek. Ook ’s avonds kan het in de zomer in Zuid Europa nog flink afkoelen, dus een shirt met lange mouwen is dan fijn.

In de tropen heb je een paar luchtige shirts met lange mouwen mee tegen de muggen, die je anders ’s avonds of vroeg in de ochtend kunnen steken. Natuurlijk moet je ook spray meenemen tegen muggen. En vraag altijd wat de lokale bevolking gebruikt om muggen te verjagen. Koop dat ter plekke.

Neem alleen de mooiste kleding mee

Natuurlijk moet je praktisch blijven. Maar bij een droomreis horen ook mooie kleren. Combineer daarom ‘praktisch’ met ‘mooi’. Dan komen de vakantiefoto’s ook mooier uit. Kijk voor stoere kinderkleding eens op Jayno.nl. Kies voor de zomer vrolijke kleuren in combinatie met jeans. Ook wilde prints zijn helemaal hip. Een felgekleurde katoenen broek. Een shirt met flamingo’s. En let erop dat je natuurlijke materialen kiest als katoen, linnen of zijde. Dat ventileert beter in de warmte, zodat je langer fris ruikt.

Help je kinderen spullen loslaten

Lukt het jou wel om weinig spullen mee te nemen op vakantie? Maar kan een van je kinderen niet zonder haar of zijn knuffels? Overweeg dan om de knuffels uit logeren te doen. Je neemt dan de zorgen van je kind serieus en hoeft niet een hele zomer met een extra tas te sjouwen voor de knuffels van je kinderen. Heeft juist je partner er meer moeite mee? Oefen dan eens thuis een weekje en ga de uitdaging aan om uit een tas of kleine koffer te leven. Zo een die als handbagage mee mag in de cabine.

Vaak is het gevoel te weinig spullen te hebben een illusie. En juist teveel spullen, maken dat je niet voldoende vrijheid ervaart tijdens je vakantie. Spreek ook af dat je af en toe iets uit kunt spoelen als blijkt dat het nodig is. En stel iedereen gerust met het feit dat als je iets vergeten bent, je dat overal ter wereld ook kunt kopen. En waarschijnlijk nog goedkoper dan bij jullie thuis.

Waar gaat jouw droomreis heen? Wie neem je mee? En lukt het je om met weinig bagage te reizen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.