Dromen verwezenlijken, waar haal je de energie vandaan?

dromen verwezenlijkenAls je dromen hebt, kun je vast al heel lang genieten van het idee. Je vormt een verhaal, een beeld en je fantaseert dat je dat ooit gaat doen. Nu weten we allemaal dat ‘ooit’ altijd in de toekomst ligt. Het geheim van dromen verwezenlijken is dat je NU actie onderneemt. Waarschijnlijk weet je ook precies wat je als eerste moet doen. Maar je doet het niet omdat je geen tijd hebt? Als je werk in een vaste baan gedaan is, ben je moe. Uitgeblust kijk je naar de televisie. Naar andere levens. Reality of fiction. Ons brein is er dol op. Want in zekere zin gaat je brein dan wel op reis. Eventjes. En wel zonder jou. Maar waar haal je de energie vandaag om wél die eerste stappen te zetten? En kost dat wel echt extra energie? Hoe kun je de eerste stap zo klein maken dat je deze in een half uurtje gezet hebt. En wat gebeurt er dan?

Tijd maken

Tijd is een gek ding. Meestal vliegt te tijd voorbij. Vooral als wij zelf ook druk zijn. Je komt in gevecht met tijd omdat je meer wilt doen, dan de tijd toelaat. Maar zodra je rustiger aan doet, of zelfs even stil staat lijkt ook de tijd langzamer te verstrijken. Kijk eerst eens goed welke activiteiten je elke dag onderneemt, die niet bijdragen aan het verwezenlijken van je droom. Dat zullen er veel zijn. Sommige zijn nodig, zoals een inkomen vergaren of voor je kinderen zorgen. Je huis opgeruimd houden. Maar daarmee houdt het noodzakelijke wel zo’n beetje op. Schrap eens een tijdje, al is het maar voor een week, alles wat je daarnaast nog doet. Zoals TV kijken, een praatje hier, een Facebook gesprek daar. Een groepsapp roddel. Laat het eens een weekje voor wat het is. En voel eens wat dat met je tijd doet. Je zult zien dat je eenvoudig ruimte kunt maken om die eerste stappen te zetten op weg naar je droom. En dat zal zo bevredigend zijn, dat je merkt dat televisie kijken niet meer hoeft.

Extra energie krijgen

Naast tijd is energie een obstakel. Een gebrek eraan althans. De basis voor veel energie is gezonde voeding. Dat weten we allemaal, maar toch zijn we massaal verslaafd aan suiker en alcohol. Suiker en alcohol consumptie sust ons in slaap. We worden er moe van en vergeten met ons duffe hoofd wat ook alweer onze grote droom was. Start dus vandaag nog met goed eten. Groente, fruit en granen. Met af en toe een stukje vlees. Let op dat je voldoende vitamine C binnen krijgt voor je weerstand. Vitamine B helpen tegen vermoeidheid. En druppels Vitamine D helpen onder andere je spieren en botten fit te houden. Die kun je nemen als je te weinig daglicht ziet. Te weinig energie kan ook een tekort aan Magnesium aangeven. Lees daar meer over, want bij een normaal voedingspatroon zou je voldoende Magnesium binnen moeten krijgen. Maar als je tekort hebt, kan dat grote vermoeidheid en spanning in je lichaam en geest veroorzaken. Kortom, zoek even uit wat jij nodig hebt. En voed je lichaam voor meer energie. Drink wat minder alcohol en stop met roken. Kan het niet allemaal tegelijk? Doe het dan één voor één. En houd je doel voor ogen.

Moeiteloos creëren

Als je besluit dat jouw dromen verwezenlijken prioriteit krijgt, neem dan in het begin kleine stappen. Bedenk welke dingen je moet doen om bij je droomleven te komen. En knip al die taken in kleine stukjes. Hoe klein je eerste stap ook is, deze is de belangrijkste die je te zetten hebt. Het betekent dat je weerstand hebt geboden aan uitstelgedrag. Je hebt je angst om te falen overwonnen en durft te geloven dat jouw dromen werkelijkheid kunnen worden. Het is de belangrijkste stap, omdat je zult merken, dat als je eenmaal op weg bent, die weg zich voor je uit rolt. Je kunt altijd nog bijsturen, vertragen en je droom aanpassen. Maar dat er iets gaat veranderen is zeker. En het mooie is dat ‘tijd’ steeds makkelijker vrij te maken is en dat energie in overvloed zal stromen. Geniet van elke stap en wees trots op elk succes. Hoe klein ook. Ik wens je een mooie reis!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.