Vier het leven van jezelf en je kinderen

Vier het levenWe werken en zorgen hard. En vaak vergeten we om successen te vieren. Of gewoon het leven zelf. Vieren hoort bij een gelukkig leven. Maar in de 24 uurs economie lijken we dat vaak te vergeten. We vieren grote gebeurtenissen als een geboorte of verjaardag van de kinderen vaak wel. Maar vier je ook je fijne contact met je buren? Die promotie op je werk? Of het feit dat jij en je gezin weer een jaar gezond en gelukkig hebben geleefd? Of valt er elke dag wel wat te vieren? Vier het leven, dat brengt geluk.

De verjaardag van de kinderen

Bijna iedereen viert de verjaardag van de kinderen. En de babyshower bij de geboorte van een baby heeft ook aan populariteit gewonnen de laatste jaren. Je nodigt iedereen uit, eet en drinkt en danst om te vieren dat de baby er is. En vaak krijg je de mooiste cadeaus. Als je slim bent geef je vooraf aan wat je zou willen krijgen. Een handig cadeau zoals een product van Avent. Of zelfs een mooie kinderwagen, die je zelf uit kunt kiezen. Bij Ikwordmama.nl kun je mooie dingen uitkiezen voor je kindje.

Ook als de kinderen groter zijn vieren veel mensen de verjaardagen meerdere keren. Het zogenaamde grote-mensen-feestje en het kinderfeestje. Dat kun je zo gek maken als je zelf wilt en hoeft niet altijd veel te kosten. Het samenzijn en stilstaan bij de jarige is het belangrijkste van het feestje. En met kinderen kun je altijd de natuur in gaan en spelletjes doen. Dat is helemaal gratis.

Vakantie vieren zonder stress

Vakantie kan vaak voor stress zorgen. Maar wat als je vooraf het hele proces van organiseren ingaat als de voorbereiding van een feest? Een feest van en met het hele gezin. Nadat iedereen inspraak heeft gehad in de invulling ervan, krijgt elk gezinslid een taak. De een zoekt de leukste hotspots op om te bekijken op de vakantiebestemming. De ander checkt of er vaccinaties nodig zijn. Voor een roadtrip maakt iemand anders de auto in orde. Iedereen krijgt een kleine koffer en pakt zelf in wat hij of zij mee wil nemen. Hoe minder druk er ligt op de voorbereiding, hoe relaxter je op reis kunt gaan. En dat is een feestje op zich.

Vier het leven zelf

‘Vier het leven’ klinkt groot, maar zit soms vooral in kleine dingen. Je kunt elke dag vieren dat je leven eruit ziet zoals jij dat droomde. Schrijf elke dag voor het slapengaan drie dingen op waar je dankbaar voor bent. En neem je voor de volgende dag minimaal drie dingen te doen waar je blij van wordt. Dat kunnen kleine dingen zijn, zoals tien minuten je lievelingsmuziek luisteren. De lekkerste bak koffie maken of bestellen. Of een boswandeling maken om bomen te knuffelen. Je zult zien dat als je elke dag wat dingen doet die je blij maken, het voelt als ‘vieren’. En natuurlijk kun je samen met vrienden eindigen op een terras of lekker uit eten gaan met het gezin. Dat kan ook als ‘vieren’ voelen.

Het vieren van het leven helpt je bewust te worden van je eigen geluk. Is je leven het vieren waard? Doe dat dan. Elke dag. En heb je nog wensen, kunnen er dingen anders? Verander die dan. Door telkens te kiezen voor de dingen waar jij blij van wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.