Jouw dromen zo groot als het raam waardoor je kijkt

jouw dromenWe dagdromen allemaal wel eens. Waar droom jij dan van? Het is misschien een droom die binnen handbereik is. In elk geval eentje die je je voor kunt stellen? Onze dromen zijn vaak zo groot als het raam waardoor we kijken. Misschien is dat een glazen pui. Maar vaak ook staren we door een dakraam op een zolderkamer. Het is prima om in zekere kaders te leven. En te denken. Het geeft veiligheid en overzicht. Maar wat als we de kaders loslaten? Dan is ineens alles mogelijk!

Vrij zijn en iets nieuws doen

Vijftien jaar geleden keek ik door een dakraam. En die kaders werden me te benauwd. Ik wilde vrij zijn en elke dag mijn kinderen om me heen hebben. Ik wilde vanuit huis werken en geld verdienen met schrijven. Ik wilde dat online doen. Ik werd de eerste blogger van Nederland. Ik verdien mijn geld door te schrijven voor mijn klanten. Zo schijf ik dit artikel wat eigenlijk over een dakraam rolgordijn gaat. Daar kan ik met mijn gezin een week van eten. Dat was vijftien jaar geleden nog nooit vertoond. En toch begon ik er toen al mee. Omdat ik het raam waardoor ik keek wat oprekte met mijn dromen, wensen en fantasie.

Dromen zo groot als het raam waardoor je kijkt

We kijken vaak door een te klein raam. Als we iets nog nooit gezien hebben, geloven we niet dat we het kunnen manifesteren. Maar dat klopt niet. Alles wat we kunnen bedenken, kunnen we waar maken. Zo werkt het met onze mentale krachten. Natuurlijk moeten we er vervolgens ook het nodige werk voor verzetten. Toen ik begon met bloggen, moest ik iedereen uitleggen wat ik bedoelde. Schrijven op internet en daar dan geld mee verdienen? Hoe dan? ‘Nou gewoon, net als een tijdschrift, maar dan online’ zei ik dan. Weliswaar een gratis tijdschrift, maar wel met adverteerders.

In het begin was het hard werken om mijn business op te zetten. Maar nu melden adverteerders zich zelf vaak aan. Omdat ze mij online gevonden hebben. Dat had ik zelf niet eens kunnen bedenken toen ik net begon. Maar ik heb het een paar jaar geleden als extra wens erbij gedaan. Minder moeite, meer rust. En dat lukt dus ook wonderwel.

Het dakraam voorbij, verbreed je blik!

Veel mensen blijven door dat dakraam kijken. Met een rolgordijn er vaak nog voor. Lekker veilig. Mooi overzichtelijk. Maar hoe kan jouw leven veranderen als je door een glazen pui kijkt. Of zelfs naar buiten stapt en 360 graden om je heen kijkt. En fantaseert. Ik kan het iedereen aanraden! Ook al trek ik ’s avonds ook een rolgordijn voor mijn dakraam. Overdag kijk ik rond, verzin ik verhalen. Initieer ik samenwerkingen en loop ik uren met mijn hond. Nadat ik mijn inmiddels pubers een heerlijk ontbijt heb gemaakt en een lunch om mee te nemen. Met de schuifpui alvast open, voor weer een wonderlijk succesvolle dag!

Dromen, dankbaarheid en stappen zetten

Dankbaar ben ik voor winkels als Raamdecoratie.com omdat ik met ze samen mag werken. Het zijn specialisten, waar je met vragen over gordijnen terecht kunt. Over het rolgordijn voor je dakraam. Omdat je ook moet rusten. Zij hebben trouwens ook mooie lamellen voor je glazen pui. Die mogen ook af en toe dicht. En als je weer voor een mooie nieuwe dag staat. Zorg dan dat je alle gordijnen open gooit. De schuifpui opent. En naar buiten stapt. Bedenk dan welke dromen je wilt verwezenlijken. En stippel uit welke stappen je daarvoor vandaag nog kunt ondernemen. Het proces van manifesteren bestaat uit dromen, wensen, loslaten en dankbaar zijn. Actie ondernemen en vervolgens vol vertrouwen leren te ontvangen maken het helemaal af.

Zet jij alvast de eerste stap? Hier op Mamaboom! kun je jouw dromen delen. Want als je je dromen met de wereld deelt, komen ze eerder uit. Als je een gift doet van minimaal 10 euro aan microkredietvoormoeders.org, plaats ik jouw droom ook op deze site. Je kan daarin ook een hulpvraag plaatsen. En een mooie foto van jouw droom en jezelf. ‘Just paint the picture, ask – believe – receive & manifest’!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.