Pauzes lonen! Niets doen helpt

door Janneke de Geus, BeBasic.nl.
We doen het allemaal. Regelmatig pauzes overslaan en te weinig slapen. Vooral als je naast al je verplichtingen ook nog een droom hebt. Een droom die tijd, energie en inzet kost. Wie neemt er dan een pauze of gaat vroeg naar bed? Maar wat nou als een pauze ervoor kan zorgen dat je minder dobbert in je mogelijkheden, maar beter ziet welke stappen je kunt ondernemen.

 Een doorbraak op de massagetafel

Pauzes kunnen voor doorbraken zorgen. Je kent het principe. Je staat zingend onder de douche en ineens val je stil door een briljant idee. Of je tobt omdat je niet weet hoe je aan extra geld kunt komen. En dan lig je op de massagetafel in de sauna en plots zie je de oplossing. Je gaat morgen de mogelijkheden onderzoeken voor Crowdfunding. Oh, heerlijke ontspanning!

Een gouden idee

Rust en ontspanning helpen je verder. Waarom? Omdat spanning en vermoeidheid ervoor zorgen dat je brein gedeeltelijk ‘op slot’ gaat. Weg vernieuwende gedachten, weg creativiteit en vooral ook … weg Focus. Zorg daarom voor voldoende rust en ontspanning, dan zijn je breinprocessen krachtiger. Bij voldoende rust leggen je hersenen onder andere verbindingen tussen stukjes informatie die verspreid liggen in je geheugen. Zo worden nieuwe ideeën gevormd. En stel je eens voor dat 1 van deze verbindingen precies jouw gouden idee is.

Pauzes lonen

Wat kun je doen? Het eerste is zorgen voor voldoende slaap zo`n 7 tot 8 uur (gemiddeld). Lukt dat niet of is het niet genoeg, denk dan eens aan een Powernap. Een Powernap is een kort slaapje, meestal na de lunch. De NASA zweert erbij. Het is een vast onderdeel van hun trainingsprogramma. Piloten zijn ruim 2 uur langer alert na een slaappauze van 25 minuten. Niets doen loont op deze manier. Pak een bureaustoel, een boom in het park, je bank of autostoel en laad jezelf op.

5 Minuten pauze

Ook tussendoor pauzes nemen loont enorm. Als je (lekker) bezig bent, verzand je gemakkelijk in details. Of je wordt afgeleid door Social Media, E-mails en telefoontjes. Las na elke 25 – 40 minuten werken een korte pauze in van vijf minuten. Overzie wat je al gedaan hebt, waar je erg lang bent blijven hangen en waar je naar op weg bent. Ga je goed? Zit je nog in de juiste richting. Ga je langzaam maar gestaag richting je droom? Ja hé!

 

52 Simpele mini-pauzes

boek heb je haast ga dan zitten.jpgIn mijn boek ‘heb je haast, ga dan zitten!’ vind je meer dan 52 manieren voor mini-pauzes. In woord en in beeld. Sommigen duren maar 2 minuten. Het is één van mijn stokpaardjes; laad jezelf op en gebruik je breinkracht – omdat het loont!

Slaap lekker, fijne pauzes en op naar het volgende gouden idee voor je droom.

Janneke


Wil je inspiratie of tips voor oplaadmomenten? Bestel dan ‘Heb je haast, ga dan zitten!’ via deze link. Op deze pagina vind je ook het inkijkexemplaar.

Janneke de Geus.jpgJanneke de Geus is eigenaar van Be Basic (2006). Alle producten en diensten van Be Basic draaien om het concept ‘Laad jezelf op en gebruik je Breinkracht’. Janneke geeft speciaal ontwikkelde Rustmassages en Oplaadgesprekken. Daarnaast verzorgt ze verschillende workshops en trainingen. Moeder van 3 mannen – liefhebber van mooi en glanzend – levensgenieter #funisfuel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.