Help jij Free a Girl om meisjes te bevrijden?

door Vivienne Westerhoud.
Dit is geen fijn verhaal. Niet een verhaal waar je graag aan wilt denken. Eigenlijk wil je het zo snel mogelijk vergeten. Omdat het te erg is. Omdat je eigenlijk niet wilt weten dat het echt gebeurt. Maar toch is het zo. En de stichting Free a Girl helpt ons herinneren om er iets aan te doen. Vandaag kreeg ik bericht van een vriendin van mij. Ze heet Petra de Ree. Zij laat zich volgende week net als een paar honderd andere Nederlanders voor 12 uur opsluiten om aandacht te vragen voor meisjes in India die jarenlang in een hokje van een bij twee meter leven. Het is een symbolische actie van solidariteit. Want de omstandigheden van de meisjes in India zijn ronduit mens onterend.

Misbruik en mishandeling

Duizenden meisjes in India zitten jarenlang opgesloten. Met weinig eten. Een beetje water. Bij vijfenveertig graden. En de deur van hun hokje gaat alleen open als er een ‘klant’ komt. Beesten van mannen die de meisjes dan misbruiken. De meisjes worden van straat geplukt. Of verkocht door hun ouders. Ze zijn soms pas vier jaar oud en worden jarenlang mishandeld, misbruikt en opgesloten. Dit moet stoppen. Free a Girl vraagt er aandacht voor en heeft al een paar duizend meisjes bevrijd. De meisjes worden dan verzorgd en krijgen therapie, zodat zij het leven weer aankunnen. Als dat kan gaan zij terug naar hun ouders. Als dat niet kan, zorgt de stichting voor ze. Zo krijgen zij een veilige toekomst.

Voor vijftig euro een meisje bevrijden uit de ‘hel’

Als ik dit verhaal hoor, moet ik huilen. En voel ik walging. En boosheid. Hoe kan dit bestaan?
Helpen door te doneren haalt dat gevoel niet weg. Maar het is een begin. Een goede start, zodat Free a Girl het goede werk voort kan zetten. En uiteindelijk alle meisjes kan bevrijden die in dergelijke omstandigheden verkeren. Dat is het doel van Stichting Free a Girl. Help jij mee? Door te doneren of op je eigen manier geld in te zamelen? Voor vijftig euro heeft een meisje al een nieuw leven. En een toekomst.

‘Opsluit actie’ of vaste donateur worden

Tijdens de actie Lock me Up – Free a Girl van 2 t/m 6 juni zullen meer dan 240 deelnemers zich 12 uur laten opsluiten. Zij zitten verspreid over 23 restaurants. Steun de deelnemers met een donatie. Ik steun de actie van Petra de Ree, dat kun jij ook doen via deze link: DONEER
Je kunt ook via deze link donateur worden van stichting Free a Girl, buiten deze actie om. Je kunt de actie met grote bedragen sponsoren, persoonlijk of via jouw bedrijf. En ook kleinere bedragen vanaf 2,50 euro zijn van harte welkom. Free a Girl redt en helpt over de hele wereld meisjes die gedwongen worden tot prostitutie. Als iedereen iets doet, maakt dat het verschil van leven in een hel of een eerlijke toekomst hebben. Voor zoveel jonge meisjes, die nog niet de kans hebben gehad om echt te leven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.