Vrouwen van India en hun droom & stichting Mamaboom!

Stichting Mamaboom zet zich in voor vrouwen in ontwikkelingslanden. Mamaboom! werft dit jaar fondsen voor microkredieten voor ondernemende vrouwen in Zuid India. Het project Sanghamithra genaamd, is opgezet door Microkrediet voor Moeders. Mamaboom! steunt de vrouwen in India die noodgedwongen in de prostitutie terecht kwamen. Zij krijgen een kans te gaan ondernemen. Met een lening, die zij terugbetalen en die daardoor weer beschikbaar komt voor andere vrouwen. Het blijkt een duurzame en succesvolle manier van ontwikkelingshulp te zijn. Hier vertel ik graag het verhaal van een van deze vrouwen. En ik vertel je hoe jij zou kunnen helpen!

Yasmin Taj
Yasmin Taj is getrouwd en lid van de Roshni groep. Na de basisschool met succes te hebben afgerond, heeft zij geen opleiding meer gehad. Yasmin Taj heeft vijf kinderen, twee jongens en drie meisjes en werd door de armoede gedwongen als prostituee aan het werk te gaan. Hierdoor leidde zij een onzeker en onveilig bestaan. Door deel te nemen aan het project, kreeg zij de mogelijkheid om geld te lenen. Hiervan heeft zij materialen gekocht om snacks, zoals chips, mee te kunnen maken. Deze snacks bereidt zij thuis en vervolgens verkoopt zij deze aan winkeltjes in de buurt. De man van Yasmin Taj helpt haar met het bereiden van de snacks. Nu zij haar eerste lening heeft afbetaald, heeft zij en tweede lening gekregen. Op deze manier kan Yasmin Taj haar bedrijfje uitbreiden. Yasmin Taj is erg gelukkig dat zij mogelijkheid heeft gehad om haar leven op een andere manier vorm te kunnen geven. Ze is nu veilig.

Wil jij vrouwen als Yasmin helpen? Dat kan op meerdere manieren. Je kunt een donatie overmaken op Triodosbank 198354657 t.n.v. Stichting Mamaboom! Of je koopt een droomkaart voor 5,00. Je schrijft je eigen dromen erop, zodat je ze eerder kunt waarmaken. En gelijk help je de droom van Yasmin te verwezenlijken. Of je plaatst jouw droom op onze site voor 10,00 euro. Want als je je dromen met de wereld deelt, zullen ze eerder uitkomen! En misschien wil je wel in energie en aandacht meehelpen. Bijvoorbeeld door een dagje of een paar uurtjes droomkaarten te verkopen op een event bij jou in de buurt!? Mail dan Vivienne Westerhoud op info@mamaboom.nl.
@Droomjemee?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.