Timemanagement voor het bereiken van je doelen

TimemanagementVeel mensen hebben dromen. Grote dromen, waarvan ze denken dat ze die nooit zullen verwezenlijken. Doelen die zij niet denken te bereiken. En toch kunnen we meer dan we denken. Alleen is er een stemmetje in ons hoofd dat zegt dat het onmogelijk is. Een stemmetje dat bang is voor verandering. Om die overtuiging kracht bij te zetten verzint ons brein excuses. Allerlei redenen waarom het ons niet zal lukken. We geven graag externe factoren de schuld van ons ‘falen’. Maar in werkelijkheid wint onze eigen angst het van onze liefde voor onze dromen en doelen. Meestal zeggen we dat ons de tijd ontbreekt. Maar is dat wel echt waar? Timemanagement kan ons verder helpen.

Timemanagement voor onze dromen

‘Grote dromen hebben’ geeft ons het gevoel een ‘dromer’ te zijn. Maar is dat wel zo? Als het bij dromen blijft is het waar. Maar dromen hebben juist de functie om je tot actie aan te zetten. We denken vaak dat we geen tijd hebben. Maar de meeste mensen werken acht uur en slapen acht uur. Dan blijven er nog eens acht uur over, die je vrij in kunt vullen. Kies je ervoor om deze acht uur te besteden aan activiteiten die je niet helpen je dromen te verwezenlijken? Of kies je ervoor om elke dag iets te doen wat jou dichter bij je droom brengt? Een dag schiet makkelijk voorbij. En dagen worden weken en maanden. Daarom is het belangrijk een plan te maken en timemanagement toe te passen. Dat klink ingewikkeld, maar maakt juist je leven veel simpeler.

Maak een plan dat voor jou werkt

Timemanagement helpt je om jouw tijd beter te besteden. Als je het goed doet, verdwijnt jouw gevoel ‘geen tijd’ te hebben. Dat is wonderlijk. Want een dag wordt nooit meer dan 24 uur. En toch kun je langere dagen ervaren als je goed met je tijd omgaat. En dat doe je door elke dag duidelijk te hebben wat je taken zijn om jouw doel te bereiken. Schrijf je ultieme doel op papier. En bedenk welke stappen er nodig zijn om daar te komen. Knip die stappen vervolgens in kleine stukjes. Iets dat je in één of meerdere jaren wilt bereiken, knip je in stapjes van maanden en weken. Als je weet wat jou elke week te doen staat om jouw doel te bereiken, kun je aan de slag. Je hebt overzicht. Verdeel je uren over de week en maak een duidelijke planning. Misschien moet je een horloge kopen om de tijd goed bij te houden tijdens je dag. Als je daarvoor je telefoon gebruikt heb je namelijk kans dat je teveel afgeleid wordt van je taken. Social media en berichtjes houden ons soms uren per dag bezig. En dat is zonde van je tijd.

De eerste stappen richting je doel

We doen op een dag ongemerkt zoveel dingen die ons niet dichter bij ons doel brengen. En dat is dan ons excuus om de eerste stappen richting onze droom niet te zetten. En dat is zonde. Analyseer eens een week wat jij met je tijd doet. Kijk je veel TV of Netflix? Dat kan al snel een uur of vier van je dag kosten. Brengt het je dichter bij je droom? Waarschijnlijk niet. Kijk eens goed naar je eigen gewoonten. Wat dient jouw doel. En wat niet? Neem het besluit om je tijd te gebruiken voor jouw droom. Misschien ben je ‘s avonds te moe? Kijk dan eens of je beter kunt eten om je fitter te voelen. En misschien krijg je zelfs al extra energie als je de eerste stappen richting je ultieme doel zet. Het geeft vreugde. En dat geeft je vleugels. Zodra je voelt dat je de tijd de baas bent, zal alles je minder moeite kosten. Dan gaan dingen meer vanzelf omdat je afstemt op wat echt belangrijk is voor jou. Dat is het moment dat er wonderen kunnen gebeuren. Dingen die je niet had kunnen vermoeden, voordat je de eerste stap had gezet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.