De droom van Astrid: Opvoeden met bezieling

Astrid Geel schreef een column op Mamas.nl over opvoeden met bezieling. Het proces van heel bewust opvoeden, goed kijken naar wat elk kind nodig heeft en het veilig loslaten, zodat het opgroeit tot een zelfbewust en gelukkig mens. Astrid noemt dat proces van beschermen en loslaten het ‘navelstrengdilemma’, waar alle ouders mee te maken krijgen. Maar hoe bewust ga jij hiermee om? Hoe bewaak jij jouw grenzen en die van je kind, zolang hij of zij dat nog niet zelf kan? Astrid wil meer aandacht voor een bezielende manier van opvoeden.

“Het is mijn droom dat de term navelstreng dilemma op de agenda staat vanaf het moment dat je als moeder zwanger bent geworden. Dat niet alleen jij, maar iedereen om je heen zich bewust is van het feit dat je niet alleen maar een kind op de wereld zet, maar ook een ziel het leven geeft. Die in veiligheid mag opgroeien en omringt met liefde. Waardoor hij of zij een jong volwassene kan worden die de wereld wat positiefs komt brengen en hoop geeft voor een betere toekomst. Juist nu, in deze onrustige tijd, zou dat niet mooi zijn?”

Astrid Geel is naast moeder van drie tieners, spiritueel coach en schrijfster van diverse artikelen op het gebied van het Navelstreng Dilemma. Deze term bedacht zij in 2006 voor de complexe gevoelens die naar boven kunnen komen bij het loslaten van kinderen. Kinderen zijn volgens haar een spiegel die je uitnodigt jezelf te ontwikkelen. Haar ervaringen en kennis deelt ze op haar websitefollow en op haar facebook pagina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.