Dromen verwezenlijken uit je kindertijd

Dromen uit je kindertijd

dromen verwezenlijkenDromen verwezenlijken, hoe doe jij dat? De meeste dromen van een mens beginnen in de kindertijd. We vergeten onze dromen vaak. Gewoon omdat we meegaan met de stroom van de samenleving. We doen wat ‘hoort’. Gewoon omdat iedereen dat doet. Maar wat als we onze kinderdromen volgen? Dan ziet ons leven er waarschijnlijk heel anders uit. Misschien hebben we dan geen hypotheek, dure auto en zware baan. Een baan waar we een paar keer per jaar van uit mogen rusten. We leven van vakantie naar vakantie. Maar wat zou er gebeuren als we elke dag onze droom zouden volgen? Onze missie zouden leven. Het is vaak lastig om die ‘missie’ te vinden. Maar eigenlijk hoef je alleen je dromen te volgen. En dat kunnen we onze kinderen ook leren.

Fantasie stimuleren & dromen verwezenlijken

lezen voor kinderenVoor een kind is alles nieuw. En toch zijn er dingen die een kind gemakkelijk oppakt. Verhalen die als het ware resoneren met de ziel. Zo zijn er kinderen die zo goed met dieren kunnen omgaan, dat het bijna lijkt of er een werkelijk gesprek plaatsvindt. Zonder woorden. Een gesprek van ziel tot ziel. Elk kind heeft zo zijn of haar unieke voorkeuren. Voor voeding, voor wetenschap, voor de natuur of voor reizen en vliegtuigen. Verhalen delen met je kinderen is daarom belangrijk. Verzinsels, fantasieën of voorlezen uit boeken. De fantasie stimuleren door te lezen uit een boekje waar de naam van je kind op staat, brengt het verhaal nog dichter bij het kind. Kies op Primera.nl bijvoorbeeld een kinderboek met naam. En vertel je kind dat alles kan, als je het maar echt wilt. Want wat wens je jouw kinderen nog meer dan dat zij hun dromen verwezenlijken?

Durf te dromen en zet de eerste stap

Sommige kinderen houden niet van lezen. Maar zij kunnen soms wel leuk schrijven. Ze hebben de verhalen al in hun hoofd zitten en willen deze dan graag met het papier delen. Bij Koterkado.nl kun je opschrijfboekjes met naam vinden. Dat maakt het persoonlijk. Lezen en schrijven en tijd in de natuur doorbrengen brengt onszelf en onze kinderen dichter bij onze kern. Waar droom jij van als je alle dagelijkse beslommeringen los laat? Schrijf het op. Deel het met je geliefden en als je de moed hebt verzameld, zet stappen om je droom te verwezenlijken. Het zal makkelijker zijn dan het lijkt. Als je de eerste stap maar zet. En je stimuleert daarmee ook je kinderen dat te doen.

Durf te dromen en zet de eerste stap! Wat zijn jouw dromen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.