Mijn droom

door: Vivienne Westerhoud
Als kind droomde ik vele dromen. Eén daarvan bleef me altijd bij. Ik wilde ontwikkelingswerk doen. Ik studeerde Tropische Cultuurtechniek in Wageningen, maar liet me door allerlei oorzaken afleiden van mijn doel, mijn droom. Ik studeerde uiteindelijk af in de Biologie. Dat bleek geen goede ingang voor ontwikkelingswerk.

Ik werk nu al jaren met veel plezier aan mijn site www.mamas.nl, www.9tot3.nl en www.haareigenzaak.nl. Ik heb dagelijks het gevoel dat ik vrouwen inspireer en krijg eindeloos veel warme dankbare reacties. Ik ontving voor mijn werk verschillende prijzen. Voor innovatie, voor business Mama van 2009 en ik was genomineerd voor de prestigieuze Joke Smit prijs in 2009. Ik werd tweede.

Mijn werk geeft me veel voldoening en ik heb mijn handen er vol aan. Toch mis ik iets. Toen ik 30 was, was ik 30 keer verhuisd. Ik reisde over de hele wereld. Azie, Midden Oosten, Afrika, Zuid-Amerika. Waar mijn bed stond was mijn thuis. Toen ik kinderen kreeg schoot ik wortel in Leusden. Voor het eerst bleef ik wonen waar ik woonde. Vol overgave deed ik wat goed was voor mijn kinderen. Want van erg veel verhuizen, word je toch een beetje ‘raar’.

Nu stond ik afgelopen vakantie in de Berghut www.deberghut.com met Hans en Nel weer eens stil bij mijn dromen. De droom van ontwikkelingswerk kwam direct naar boven. Ik zet nu de eerste stap richting die droom. Ik schrijf het op, om me elke dag te kunnen herinneren, waar ik voor geboren ben. Want zo voelt het.

Ik wil de stichting Mamaboom! oprichten. Daarin wil ik de rol op me nemen van fondsenwerver & communicator. Ik wil met mijn kinderen -in de schoolvakanties- over de wereld reizen om de ondernemende vrouwen zelf te ontmoeten. Ik wil hun werk, hun dromen en persoonlijke visie vastleggen in film, foto en tekst. Ik wil met vrouwen over de hele wereld kennis en wijsheden uitwisselen. Up close and personal!

Ik wil het heel graag samen doen. Er is nog veel meer te doen. Doe je mee?

Hartelijke groeten,

Vivienne Westerhoud

initiatiefneemster Mamaboom

8 reacties

 1. Super project..Het lijkt me geweldig daar deel van uit te kunnen maken.. Hoe zou ik je bij het project kunnen helpen? Groetjes

 2. Lieve Vivienne,
  Het was een fantastische week met je! En we geloven in jou en in je droom, dat weer je. Onze steun heb je, geografisch op afstand weliswaar, maar we zijn dichtbij je!

  Ik ga nu een blogbericht op ons blog over je schrijven en zeg het voort. Jij hebt de eerste stap genomen; de rest komt vanzelf!

  Dikke kus uit de Berghut,
  Nel

 3. Prachtige droom en zeer inspirerend project! Wil je graag helpen jouw droom te verwezenlijken en dichter bij mijn eigen droom te komen….wat zou ik voor je kunnen doen?

 4. Mirjam Derksen

  Dag lieve schat,

  Wijze woorden van een immer inspirerende vrouw!
  Ik weet dat waar jij jouw schreden zet, de weg geplaveid zal zijn met prachtige mensen, geweldige ideeen en projecten die het verschil zullen maken.
  Ik ben er altijd om met je mee te gaan, mee te denken en gewoon om je af & toe aan de grond te houden.
  “Ik zie u graag”
  Kus van Mirjam.

 5. Beste Vivienne,
  Bedankt weer voor je inspiratie. Wat een mooi project. Maar wat ik er vooral zo mooi aan vind is dat het iets is wat je vanuit je tenen voelt. Waarschijnlijk had je het als kind al een beetje in je hoofd. Ik herken dat gevoel! Op dit moment zit ik op zaterdag middag weer boven achter mn pc. Ik ben 26 jaar en heb drie kindjes van 5, 2 en 10maanden. Ik heb mijn baan opgezegd omdat ik tegen mijn man zij dat het niet ‘ goed’ voelde. Er zit iets in mij wat eruit MOET. Ik wil ‘ iets’ voor mezelf beginnen. Mijn moeder heeft mij heel intuitief opgevoed. Mijn creatieve kant is enorm ontwikkeld. Ik ben daarom op mijn 18e ook een opleiding tot grafisch ontwerper gaan volgen. Maar in het tweede jaar raakte ik zwanger van mijn jeugdliefde. We gingen trouwen, samenwonen etc. Ik ben een moeder in hart en nieren en ga er helemaa voor. Mijn moeder is helaas overleden toen ik 21 was en mijn oudste kindje was toen 1 jaar.
  Al met al. Soms zit ik ‘ hier boven’ te ‘ ontwerpen’ maar voelt het of ik mezelf en iedereen voor de gek houd. En door jou woorden… ik geloof het gewoon weer…. nu nog vasthouden.
  Bedankt! En veel succes met MamaBoom

 6. Annelies Wiersma

  Ik hoorde van 8 uur overwerk. Is dat wat?
  In acht uur tijd werken vijf teams – die bestaan uit vijf creatieven en een coach – aan verschillende opdrachten voor vijf goede doelen. De creatieve teams bedenken o.a. huisstijlen, communicatieplannen, websites, logo’s, merchandise, reclamecampagnes en andere direct toepasbare producten of concepten.

  ???? Succes!!

 7. Kimberly Zandvliet

  Beste Vivienne,
  Na een aantal ontmoetingen met het prachtige Afrika heb ik een droom die ik al lang had nu werkelijkheid kunnen maken. Ik heb namelijk de eerste stap gezet door een eigen stichting in Nederland opgericht te hebben. Stichting Dinka staat voor DUTCH INITIATIVE KIMBERLY AFRICA. Samen met een Tanzaniaanse man ga ik in Tanzania Arusha een basisschool bouwen en later ook financieel blijven ondersteunen voor wees en straat kinderen. De planning voor nu is dat de school er staat over 2 jaar en dat ik het management ga voeren van de school in Tanzania samen met Erick Pownall uit Tanzania. Op mijn 19de jaar vertrok ik naar Tanzania om hier een jaar te werken als vrijwilligster voor verschillende armoedige weeshuizen. Ik heb veel armoede gezien en vooral ook het besef gekregen dat dit beter kan en dat deze kids beter verdienen. Ik ben nu 21 en heb de gedrevenheid, motivatie, droom en roeping om dit project te laten werken. Ik doe dit graag samen met andere jonge vrouwen die het hart hebben voor Afrika Tanzania en haar kinderen. Heel graag hoor ik van je ! Als je interesse hebt om het uitgebreide businessplan te ontvangen voor dit project kan ik dit toesturen.

  Met een lieve groet,

  Kimberly Zandvliet
  Stichting Dinka

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.