Droom groot en heb vertrouwen

door: Vivienne Westerhoud.
Droom grootDroom groot! Het klinkt simpel, maar is voor de meesten van ons juist een hele uitdaging. ‘Droom groot’ een letterlijke vertaling van het ‘Dream big’ in het Engels, is een krachtige affirmatie. We zouden deze elke dag tegen onszelf mogen herhalen. Want het werkt! Als je grote doelen wilt bereiken, horen daar grote dromen bij. Grote gedachten, waarbij je het eindresultaat voor je ziet. Heb jij een droom? Stel, je wilt groeien met je bedrijf en echt succesvol worden, of je wilt een maatschappelijk probleem oplossen. Dan helpt het als je het grote succes al voor je ziet. Als je erin gelooft. Want dat helpt bij het manifesteren van jouw droom. En vind je dat moeilijk te geloven? Kijk dan naar de andere kant van dit fenomeen. Want omgekeerd, als je er niet in gelooft, dan weet je zeker dat het niet zal lukken. Toch? Je kunt dus zelf kiezen. Droom jij groot? Of droom jij klein, omdat je er niet in gelooft dat groot voor jou is weggelegd en het veilig voelt om te kiezen voor de zekerheid van klein?

Vertrouwen hebben

Om groot te durven dromen heb je vertrouwen nodig. En vertrouwen vergt oefening. En het goede nieuws is: iedereen kan het leren. Vertrouwen is een raar ding. Soms is het er ineens. En met een zucht kan het ook weer verdwenen zijn. Ik heb het niet over zelfvertrouwen, of een bepaalde basis van vertrouwen, die de meeste mensen wel hebben. Ik heb het over het grote vertrouwen. Het vertrouwen dat wij allemaal verbonden zijn met het grote geheel. Het vertrouwen dat er overvloed is in de wereld, waar wij allemaal ons deel van mogen toelaten. Ik noem het toelaten, want overvloed stroomt naar je toe als je het toelaat. Je hoeft er niet voor te vechten. Het is al van jou. Wij hoeven er alleen op te vertrouwen dat het echt waar is. Iedereen kent momenten in zijn leven, die je op z’n minst als wonderlijk zou kunnen omschrijven. Meestal doen wij deze af als toeval. Maar wat nu als je tegen jezelf zegt dat toeval niet bestaat. Wat nu als jij jezelf erop toelegt om die wonderlijke gebeurtenissen te blijven herhalen. Je hoeft ze om te beginnen alleen maar te herkennen. En er dankbaar voor te zijn. Daarna zul je zien dat jouw gedachten invloed kunnen hebben op gebeurtenissen. Want gedachten hebben een manifestatie-kracht.

Droom groot met beelden

Groot dromen kun je ook met kleine dingen uitproberen. Dat klinkt tegenstrijdig. Maar ik bedoel dit. Stel, je wilt heel graag een grote digitale tv. Maar je hebt daar geen geld voor. Ga dan toch naar de winkel, kijk hoe die dingen eruit zien. Stel je voor dat er een in je kamer staat en neem jezelf voor dat je er binnenkort een zult hebben. Laat vervolgens los hoe je dat voor elkaar gaat krijgen. Maar zet het beeld in je hoofd. En heb vertrouwen. Grote kans dat er dan op wonderlijke wijze een tv je leven binnen wandelt. Nieuw of tweedehands. Gewonnen of gekregen of geruild. De bottleneck in deze is over het algemeen niet dat het lastig is om een tv beschikbaar te krijgen voor jou. Het moeilijkste stukje van deze manifestatie is voor jou om te geloven dat het kan gebeuren en het te durven ontvangen in dankbaarheid. En zo is het met alles. Onze beperkende gedachten zijn de grootste sta-in-de-weg voor succes. Als je oog krijgt en vertrouwen en moed verzamelt voor de kleine wonderen, kun je het ook met alle andere dingen in je leven. Een succesvol bedrijf, jouw grote liefde en nog zoveel meer. Het beeld dat jij ervan hebt is bepalend voor de uitkomst. Dus zoek er beelden bij, schets het, teken het, zoek bijvoorbeeld beelden op posters.nl en koop online posters die jouw droom kracht bijzetten. Hang ze op een plek waar je elke dag naar kijkt. Herinner jezelf eraan om vertrouwen te hebben. En droom groot!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.