Hoor jij je roeping fluisteren?

door: Mariëlle de Natris.

Roeping en levenslust

roepingAls jong volwassen heb je mogelijk je roeping gehoord en gevolgd. In dat geval ben je één van de gelukkigen die altijd een natuurlijke bron van levendigheid en inspiratie bij zich draagt. Het volgen van je roeping geeft namelijk energie en levenslust.

Waar is die roeping in het tumult van je leven?

Je roeping kan in de verdrukking zijn geraakt, bijvoorbeeld door ‘de stem van het verstand’ te laten overheersen of je verplicht te voelen je eigenheid weg te cijferen voor het comfort van anderen of door uit gewoonte mee te gaan in de dagelijkse drukte van werk en gezin.

Lawaai van gedachten

Zonder bij het innerlijke fluisteren van je roeping stil te staan overstemt het lawaai van de dag en je gedachten gemakkelijk de subtielere klanken van de wens om met hart en ziel te leven. Je roeping schreeuwt namelijk niet. Ze vecht niet om je aandacht. Ze nodigt je uit.

Laat je hart zingen

Je roeping volgen doet je hart zingen en je ziel stralen. Het hoeft niet groots te zijn wat je doet om te ‘kloppen’ met jouw unieke Jij. De unieke Jij die je ten diepste bent en met het leven te delen hebt. Het kan heel eenvoudig zijn om vaker te zingen en te stralen als je weet waar je op kunt letten.

5 Tips hoe jij je roeping kunt horen fluisteren

1. Als je je oprecht blij of voldaan voelt bij wat je doet. En niet omdat het ‘gelukkig af is’, maar omdat je je er stromend en levendig door voelt
2. Als je het zou blijven doen ook al levert het je nooit geld of complimenten op, omdat het voor je gevoel bij jou hoort, jouw ‘ding’ is, je boeit, aantrekt, fascineert.
3. Als je iets leuk vindt en ook nog eens goed kunt ook al doe je er schijnbaar weinig moeite voor.
4. Als mensen spontaan enthousiast reageren op wat je zegt, doet, creëert of uitstraalt of zich er duidelijk door geraakt voelen.
5. Als je er naar blijft verlangen ook al ‘heb je er eigenlijk geen tijd voor’.

Verwoorden wat je meent te horen kan helpen om goed naar jezelf te luisteren en te voelen of het resoneert, of ‘het klopt’.
Dus, hoe beschrijf je jouw roeping?
Veel succes,
Mariëlle de Natris
Op consciousinterconnection.nl vind je meer informatie over Mariëlle als auteur en psycholoog, haar blogs en gratis e-book. Haar roeping is het mogelijk maken van persoonlijke groei en het vinden van een dynamische levensbalans voor zoveel mogelijk mensen, zodat we geïnspireerd en in vrede met elkaar kunnen leven en werken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.