2011 samenwerking met Microkrediet voor Moeders

Voor dit jaar hebben wij gekozen voor een samenwerking met Microkrediet voor Moeders. Een organisatie in Nederland die succesvol microkredieten verstrekt aan de allerarmste vrouwen in Azië. Wat ons vooral aanspreekt is juist het feit dat zij vrouwen bereiken die bij de gewone microkrediet-verstrekkers ter plaatse vaak niet in aanmerking komen. Omdat ze te arm zijn, sociaal onderaan de ladder, waardoor de kans op een lager rendement te groot is. Microkrediet voor moeders staat garant voor deze vrouwen. Mamaboom! staat daar graag achter!

Voor het project in India Sanghamithra willen wij met Mamaboom! dit jaar vrouwen helpen die door armoede in de prostitutie zijn beland.

In juni 2008 zijn Microkrediet voor Moeders en Sanghamithra een samenwerkingsverband aangegaan specifiek voor vrouwen die in de prostitutie beland zijn, zogenoemde female sex workers. Doordat de vrouwen zo arm zijn zien ze vaak geen andere uitweg dan zichzelf te prostitueren. Een lening krijgen bij een reguliere bank is normaal gesproken al heel heel moeilijk, maar als female sex worker kun je nergens terecht. Dit was voor Microkrediet voor Moeders reden om samen met Sanghamithra een apart fonds op te richten voor deze groep vrouwen in het Kolar district. Mamaboom! gaat zorgen voor de financiering. Help jij mee? Deel jouw dromen en help de dromen van deze vrouwen verwezenlijken. Zo kunnen zij ook hun kinderen een betere toekomst bieden.

Sanghamithra zoekt steeds weer nieuwe wegen naar betere en goedkopere manieren om leningen aan te kunnen reiken aan de allerarmsten onder de bevolking. Zo houden ze hun rentepercentages laag (15%) en verstrekken ze leningen op basis van een reducing-balance. Dit houdt in dat vrouwen alleen rente betalen over dat deel van de lening die ze nog niet afbetaald hebben, en niet over de totale lening zoals veel gebeurt in India.
Droom jij mee? Plaats je droom op de site, doneer een bedrag van 10 euro of koop de droomkaart! voor 5 euro.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.