Milieuvriendelijke tassen voor kinderen, goed voor de toekomst!

Milieuvriendelijke tassenVoor kinderen is de uitstraling van een tas belangrijker dan je denkt. Ze willen tassen die niet kinderachtig zijn en qua vorm en functionaliteit echt van deze tijd. Sticky Lemon rugzakken zijn milieuvriendelijke tassen voor kinderen, die door de ontwerpers serieus zijn genomen. Daar kun je als leerling tenminste mee voor de dag komen. En kinderen vinden het milieu steeds belangrijker. Zij realiseren zich steeds beter dat er iets moet veranderen om een gezonde toekomst te hebben. Voor zichzelf en hun kinderen. Steeds meer producenten spelen daarop in. Door met respect om te gaan met mens en milieu.

Geen plastic soep tas

Of je nu kiest voor een kinderrugzak of schoudertas, als op school het thema milieu aan bod komt en de ‘plastic soep-problematiek’ wordt aangekaart, kun je als leerling met je tas voor de dag komen. Een Sticky Lemon tas is namelijk gemaakt van gerecyclede PET-flessen. Je draagt een tas die nauwelijks het milieu belast: goed bezig!

De Backpack Envelop Small heeft handvatten aan de bovenzijde en een leuk envelopvormig vak met magneetsluiting aan de voorkant. Bovendien is deze hippe tas goed schoon te houden. Dat komt doordat de tas zowel aan de buiten- als binnenkant bestaat uit gelamineerd canvas. De tassen gaan dus lang mee. En dat is ook duurzaam.

Of kies je liever voor de Large Backpack Vertical die, net als de andere tassen, ook de leuke kleuren, modern design en praktische opbergruimtes combineert? Bij deze tas zorgt de verticale streep voor een extra speels effect. In beide tassen past genoeg: een lunchtrommel, etui, speelgoed, een boek, het gaat allemaal moeiteloos mee. En om je nog meer keuze te geven is er ook nog een Backpack Diagonal met een diagonale streep op de voorkant.

Milieuvriendelijke tassen

Steeds meer merken houden rekening met het milieu. En dat is goed nieuws. Want hoe meer keuze in hippe milieuvriendelijke tassen of andere producten er komt, hoe beter. Want als de consument de smaak eenmaal te pakken heeft voor een duurzame keuze, dan kan het hard gaan met het milieu. We wijzen gemakkelijk naar de overheid of de industrie. Omdat het lijkt of zij de meeste invloed hebben. Maar in een markteconomie is het toch echt de consument die bepaalt wat er geproduceerd wordt. Als we met een steeds grotere groep de milieuvervuilende producten links laten liggen, stimuleren wij als consument de industrie om beter om te gaan met het milieu. Als je het zo bekijkt stemt dat hoopvol. We hebben immers zelf het heft in handen. En kunnen verschil maken met alles wat wij wel of niet kopen!

Dromen over een schonere wereld

Veel kinderen zijn begaan met het milieu. Zij houden van dieren. En krijgen op school steeds meer lessen over duurzaamheid. Ook het Zweedse meisje Greta Thunberg heeft een belangrijke invloed op de jeugd. Zij kwam in het nieuws omdat zij staakte voor het milieu. Honderduizenden kinderen over de hele wereld volgden haar voorbeeld. Zij werd uitgenodigd te spreken op de klimaattop en probeert wereldleiders ervan te overtuigen dat het tijd is om aan de noodrem te trekken als het gaat om economische groei. En in plaats daarvan meer ruimte te geven aan het milieu voor toekomstige generaties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.